Kara: Gelsin belediyecilik nasıl yapılır gösterelim

Kara: Gelsin belediyecilik nasıl yapılır gösterelim

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun partizanlık yapığı için AKP İlçe Başkanı’nı Esenler’de hiç kimsenin tanımadığını belirten İYİ Parti İlçe Başkanı Ömer Kara, “Ba?


AKP Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan’ı Esenler halkının tanımadığını belirten İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Çok net söylüyorum; bir Belediye Başkanı hiçbir siyasi partiyi ve kurumu ayırmaksızın ne yapması gerekiyorsa onu yapmalı. İBB Başkanı farklı bir siyasi partiden olduğu için onu yok hükmünde görmemeli. Sadece partizanlık yapıp bu Bakanlık bizden, bu Belediye bizden değil dememeli. Çünkü “Biz” diye bir kelime olmaz. Devlet bir bütündür. Onun için bir Belediye Başkanı ilçesinde ilk önce oradaki halkın haklarını korumalı, partisinin değil. Bizim karşı çıktığımız nokta bu.

Partizanlık yapmamalı ama maalesef Sayın Cumhurbaşkanımız bunun yolunu açtı. Partili bir Cumhurbaşkanı olmaz dedik, oldu. İstesek de, istemesek de Belediye Başkanları da partili. Kendi partilisinde iş bir şekilde yürür, ama kendi partilisi değilse her şekilde önüne bir takoz, bir engel ve barikat koyulur. Bu olmamalı. Belediye Başkanı hepimizin olmalı. Niye biz Belediye Başkanımızla uğraşalım? Biz normal siyasetimize bakmalıyız. Ama maalesef Başkan Göksu kendi İlçe Başkanı’ndan bile fazla siyaset yapıyor. Soruyorum AKP Esenler İlçe Başkanı’nı Esenler halkından tanıyan var mı? Yani Umut Özkan Bey’i AKP İlçe Başkanı olarak tanıyan kaç kişi var Esenler’de? Ama Esenler Belediye Başkanı’nı AKP’nin sözcüsü diye tanıyorlar. İşte yanlış buradan başlıyor. Bu sadece AKP’liler için değil herkes için geçerli. Kim bunu yapıyorsa biz buna yanlış deriz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da çıkıp CHP ile ilgili konuşmamalı. Çünkü kendisi İstanbul’daki 16 milyon kişinin belediye başkanıdır. Seçilen herkes seçimin ardından yakasındaki siyasi parti rozetini çıkartıp oradaki herkesin hakkını savunmalıdır.

Mahkemeye verecekmiş

Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu gazetenizde çıkan haberle ilgili Kayseri Milletvekilimizle görüştüğünü ve kendisini mahkemeye vereceğini söyledi. Ancak Sayın Vekilimiz yaptığı açıklamada Esenler halkıyla ilgili bir atıfta bulunmadı. Bizim Fatih Mahallesi’nde yaptığımız ziyaretler esnasında oradaki yaklaşık 15 genç vekilimizle görüşmek istediler. Bu görüşmede uyuşturucu işinin yoğun olduğunu, Suriyeli ve Afganların sayesinde ahlaksızlıklarının hat safaysa çıktığını belirttiler. Sayın Vekilimizde bu konuyu dile getirdi. Kaldı ki, bu konular Başkan Göksu’yu ilgilendiren bir konu değil. İçişleri Bakanlığımızı ve emniyet güçlerimizi ilgilendiren bir konudur. Ancak yaptığınız haberi görünce Başkan Göksu vekilimizi arama gereği duymuş. Kendisine 2009 yılında göreve geldiğinde Eseneler suç oranında İstanbul’un ilçeleri arasında ilk üçte olduğunu ama şuan itibariyle sondan dördüncü olduğunu söylemiş. Sayın Vekilimizde kendisine hassasiyetinden dolayı teşekkür etmiş. Aslında bu konu gündeme gelmez ama ortada çok hızlı bir şekilde halkın gözünde ivme kazanan bir İYİ Parti var. Bu nedenle böyle yüklenmeler olacaktır. Ancak bu Sayın Belediye Başkanı’na yakışmayacak bir harekettir. Bizim kesinlikle Esenler halkına ve Esenler’de yaşayanlara bir lafımız yok.

Gelsin belediyecilik nasıl yapılır görsün

Sadece Türkiye’de değil, dünyada örnek bir Belediye Başkanlığı yaptığını söyleyen bir Başkan var karşımızda. Biz iyi yaptığı her şey için kendisine teşekkür etmesini bildik. Ama gerçek anlamda Anadolu’nun ücra köşesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapmış bir Vekilimize söylemi üzerine diyorum; gelsin kendisini vekilimizin Belediye Başkanlığı yaptığı yere götürelim. İlçedeki alt yapı, yol, imar, köprü nasıl yapılır görsün. Hatta 150 köyü olan o ilçesinin köylerini dahi gezdirelim. Gerçek belediyecilik nasıl olur görsün.”
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı