Kara: Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük değerdir'

Kara: Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük değerdir

Esenler Cumhuriyet'in 98. kuruluş yıl dönümünü iki ayrı törenle alternatif ve yaslı kutladı. Devlet töreni meydanda şen şakrak kutlanırken, Millet ittifakının yaptığı alternatif kutlama Atatürk büst&uum


Esenler Cumhuriyet'in 98. kuruluş yıl dönümünü iki ayrı törenle alternatif ve yaslı kutladı. Devlet töreni meydanda şen şakrak kutlanırken, Millet ittifakının yaptığı alternatif kutlama Atatürk büstünün önünde gayri resmi törenle gerçekleşti.

Esenlerin muhalif siyasi partilerinin Atatürk büstü önünde gerçekleştirdiği Cumhuriyet'in 98. kuruluş yıl dönümünü kutlamasında Esenler İyi Parti ilçe Başkanı Ömer Kara günün anlamını belirten konuşmasında, “Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras vazgeçilmez bir değerdir” dedi.

Esenler İyi Parti ilçe Başkanı Ömer Kara: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıktıktan sonra milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘’Türk Milletinin Karakterine ve adetlerine en uygun idare Cumhuriyet İdaresidir’’ Sözleriyle İlan Ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras vazgeçilmez bir değerdir.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”
Cumhuriyet Yönetiminin en önemli özelliği egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olmasıdır. Ülke yönetiminde kişilerin, ailelerin, sınıfların veya herhangi bir zümrenin tek başına söz sahibi olması düşünülemez. Cumhuriyet yönetiminde halk kendi kendini yönetme hakkına sahiptir. Halk bu hakkı yetki vereceği kişileri özgür ve demokratik yollardan seçerek kullanır. Cumhuriyet yönetiminde halkın seçme ve seçilme hakkı vardır. Milletin bütün bireylerinin yönetime katılması ve yönetimde söz sahibi olması imkanı sağlanmıştır. Bütün vatandaşlar Cumhuriyet yönetiminde eşit haklara sahiptirler.

Cumhuriyet yönetiminde sağlanan hak ve özgürlüklerle Türk toplumu millet olma bilincine kavuşmuştur. Cumhuriyet yönetiminde herbir birey vatandaş konumuna yükselmiştir. Cumhuriyet yönetimi ile Türk milleti devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyet ile birlikte milletimizin herbir bireyi özgürce düşünebilen, düşündüklerini açıkça söyleyebilen ve eşit haklara sahip birer vatandaş konumuna gelmiştir.

Bizlere miras bırakılan laik ve demokratik cumhuriyet yönetimi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. şüphesiz ki Türk milleti millet olma bilincine cumhuriyet yönetimi sayesinde ulaşmıştır. Ülkemiz, günümüz islam dünyasında, laik ve demokratik cumhuriyet rejimi ile yönetilen tek ülkedir. Laiklik ilkesi ile din ve devlet işleri birbirinden ayrılmıştır ve bunu yaparak dinin siyasetin bir parçası haline gelmesi önlenmeye çalışılmıştır.

Cumhuriyet yönetimi kendisine kılavuz olarak akıl ve bilimi seçmiştir. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Birgün söylediklerim bilime ters düşerse bilimi seçin’’ Cümlesi bilimin ne kadar değerli bir kavram olduğunu bizlere göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösteridiği çağdaş bir ülke olma yolunda laik ve demokratik anlayıştan ödün vermeden emin adımlarla ilerleyerek bölgemizde önemli, güçlü ve istikrarlı bir ülke olmayı başarıyoruz. Bu İlerlemenize eğer, Gazi Mustafa Kemal’in bize miras bıraktığı cumhuriyet yönetiminin de dahil olduğu değerlere sımsıkı sarılırsak hiçbir güç engel olamayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sonsuza dek varlığını sürdürecektir. Bizlere Miras Bırakılan  Cumhuriyet yönetiminin getirdiği hak ve özgürlüklere sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Nitekim hak ve özgürlükleri elinden alınmış bir toplumun yaşaması mümkün olamaz. Cumhuriyet yönetiminin sağlamış olduğu hak ve özgürlüklere sahip çıkmamız ve korumamız için yamamız gerekenler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını korumak ve kollamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milleti ile bölünemez bir bütün olduğunu savunmak, ülkemizi her türlü iç ve dış tehditlere karşı korumaktır. Bunları yaptığımıztakdirde günümüzde varlığını sürdüren cumhuriyet yönetimini gelecek nesillere de taşımak mümkün olacaktır.

Cumhuriyet yönetimine sahip çıkmak, sürdürülebilir kılmak ve korumak her Türk için bir milli görev özelliği taşımalıdır. Cumhuriyet yönetimi ile demokrasi arasında çok sağlam bir bağ vardır. Cumhuriyet yönetimi demokrasiyi en iyi işleyen yönetim şeklidir. Türk Milleti İçin Cumhuriyet’e sahip çıkmak demek çağdaş toplumlar içinde varlığını sürdürmek demektir. Kendisine sağlanan hak ve özgürlüklere sahip çıkmak demektir. Millet olma bilincine sahip çıkmak demektir.

Bu vesile ile cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü kutlar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü ve birliği için canlarını hiçe saymış Şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir söz ile bitirmek istiyorum;
‘’Cumhuriyet Biz Kurduk, Onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz. ‘’ CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

 Cumhuriyetin kurucusu, vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyet Halk Partisinin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kadeh kaldırarak “Saygı ve minnetle” anan CHP ilçe başkanı anmada yerini aldı… “ALKIŞLAYANLAR YÜZÜNÜZ KIZARMADI MI? “


 
“ÜTEBAY, BABANIZI BİRİLERİ KADEH KALDIRARAK ANSA NE YAPARDINIZ? “
Fesli Kadir’den farkın ne?“İlçe başkanının bu paylaşımı Atamıza sevgi sunmak değil, Atamıza saygısızlıktır, atamızı aşağılamaktır.  Sayın Ütebay’in babası Rıza Ütebay’ı ayni şekilde birileri ölüm yıl dönümünde veya normal bir günde kadeh kaldırarak anmış olsa Ütebay’lar ne derdi? Kendilerini şiddetle kınıyorum, kendileri hesap vermeli ve Atatürk’ün partisinde bir saniye bile durmamalı. Zaden kendileri hiçbir zaman Atatürkçü olmadılar, sola ihanet yapan birisinden Atatürkçü olması beklenemez. Kendileri Güler Zere’ye, Denizlere, Mahirlere karşı duruş sergileyen ve devrimci gençlerin pankartlarının asılmasına karşı olan birisi olduğunu biliyoruz. Ama bu kadarını kendilerinden beklemiyorduk.
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı