Kara: Cuma hutbesi ve Atatürk karşıtlığı Yazıklar Olsun'

Kara: Cuma hutbesi ve Atatürk karşıtlığı Yazıklar Olsun

27 Ağustos Cuma Hutbesinde Gazı M. Kemal Atatürk’ün isminden bahsedilmemesi cami cemaatinin tepkisine neden oldu. “Gazı M. Kemal Atatürk’ün isminden bahsedilmemesi bizlere Atatürk düşmanlığının halen

Her hafta Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Cuma hutbesinde ki metinde M. Kemal Atatürk’ün isminin olmamasına İyi Parti Esenler İlçe Başkanı Şeh Ömer Kara, tepki koydu.

“30 AĞUSTOS’TA YUNAN ORDUSUNU BOZGUNA UĞRATTIK- DAHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLARI YENDİK”
Ömer Kara: Diyanet İşleri Başkanlığı bildiğimiz gibi yine yüzünü gösterdi. Ama diyanet işleri başkanı ve görevlileri şunu akıllarından çıkarmasınlar “Bizim 30 Ağustos Zafer Bayramımız çok özeldir. Biz bu savaşta, yalnız Yunan ordusunu bozguna uğratmadık; biz, üzerinde güneşin batmadığı koca bir imparatorluğu, dahili ve harici bedhahları yendik. 30 Ağustos, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık yolunda verilen milli mücadelenin başarıyla taçlandığı tarihtir. Bu tarihi yapan ve yazan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarıdır. 30 Ağustos’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün isminden bahsetmemek ulu önderimize ve o şanlı tarihe en büyük saygısızlıktır.







“ATATÜRK OLMASAYDI SİZİN DE İSİMLERİNİZ OLMAZDI”
Ömer Kara: 27 Ağustos Cuma Hutbesinde, “30 Ağustos günü Malazgirt zaferiyle Anadolu, İslam’ın ve Müslümanların ebedi yurdu oldu. İçinde bulunduğumuz Ağustos ayındaki nice zaferlere bizi ulaştıran, işte bu ruhtur. Malazgirt’te, Mohaç’ta, Sakarya’da, Büyük Taarruz’da, bütün terör örgütleriyle ve şer güçleriyle mücadelemizde hep aynı ruh vardır” sözleri tamamen doğrudur, okunan Cuma hutbesinde eksik olan ise, o zaferi bizlere yaşatan Gazı M. Kemal Atatürk’ün isminden bahsedilmemesi bizlere Atatürk düşmanlığının halen daha devam ettiğini gösteriyor. Şayet o tarihi zafer kazanılmamış olsaydı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bugün o camilerin hiçbirinde ezan okunmazdı ve “Atatürk olmasaydı sizin de, bizimde isimleriniz olmazdı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında kazanılan bağımsızlık mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından 30 Ağustos Zafer Bayramınızı KUTLARIM..."dedi.

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı