Kaplan'dan, Esenler Belediyesinin arazı satışına itiraz

Kaplan

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Gazetemizin gündeme getirdiği Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Esenler Belediyesine şartlı bağışlanan arazinin Esenler Belediyesi tarafından satılmasına karşı sert

Esenler/ Davutpaşa’daki Yıldız Teknik Üniversitesi’nin karşısında bulunan ve Esenler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kullanılan, 67 ada 44 parseli Esenler Belediyesi ihale yolu ile özel bir hastane sahibine satılmasına karşı çıkan Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, “SATILIYORUZ” dedi.

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu haberde Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya bu yanlıştan dönmesi için çağrıda bulundu…

Kaplan, “maalesef Esenler Çiftehavuzlar mahallemizin en güzel yerinde 5,5 dönümlük ana cadde üzerinde bulunan bir arazımız Esenler Belediyesi tarafından satıldı. Bu arazı, “kimin için ve ne amaçla satılıyor” bu ilk değil böyle arazilerimiz yıllardır kimseye hesap verilmeden satılmaktadır. İhale yolu ile satılan bu arazı üstelik Yıldız Teknik üniversitesi tarafından Esenler Belediyesine 2000 yılında şartlı verildiği bilgisine ulaştık. Belediye Başkanı kimseye sormadan burasını satmasını kabullenemeyiz. Yaptığımız araştırma sonucunda arazının yarı fiyatına satıldığı bilgisine ulaştık. Bu arazının ederi 80- 100 milyon arasındayken siz burayı nasıl olurda 41 milyona satarsınız?  

Esenler Belediyesine sesleniyorum; bu arazı sizin babanızın çiftliği değil, halkın ve kamunun yerlerini haraç mezat birilerine peşkeş çekmenize asla izin vermeyeceğiz. Yapılan bu ihalenin iptal edilmesini istiyoruz, şayet bu ihale iptal edilmezse hukuki yollarla iptalin gerçekleşmesi için mücadelemizi vereceğiz. Bir başka mesele ise EKAP’da ihale ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadık. Şayet bu arazı ihale yolu ile satılmışsa neden ihalenin satışını göremiyoruz, yok iptal etildi diyorsanız iptalini dair de bir şey göremedik.

Yanı bizler Belediyenin, şeffaf olmasını, yapılan işlerin kamuoyuna bilgi verilerek yapılmasını istiyoruz. Al gülüm, ver gülüm veya halktan gizlenerek işlerin yapıldığı yerde bizde hukuki yollarla Esenlerin ve Esenler halkının haklarını arayıp kollamak görevimizdir” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli