Kaplan ‘Şimdi Çankırı Zamanı'

Kaplan ‘Şimdi Çankırı Zamanı

Esenler Çankırılılar Dernek Başkanı aynı zamanda ESDEF Kurucu Başkanı olan Mustafa Kaplan, "Şimdi Çankırı Zamanı" sloganı ile Feshane'deki şenliğin tanıtım programı için EKM’de yerel basın mensuplar?


Kaplan: ‘Şimdi Çankırı Zamanı’
 
Esenler Çankırılılar Dernek Başkanı aynı zamanda ESDEF Kurucu Başkanı olan Mustafa Kaplan, "Şimdi Çankırı Zamanı" sloganı ile Feshane'deki şenliğin tanıtım programı için EKM’de yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda bilgilendirdi.
 
Toplantıya Esenler Çankırılılar Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu yanı sıra ESDEF Zübeyir Bekiroğlu ve yerel basın mensupları katıldılar. Kahvaltılı toplantıda ESDEF Başkanı Zübeyir Bekiroğlu kısa bir konuşma yaparak, “Bizler Çankırılı Dernek Başkanı aynı zamanda ESDEF Kurucu Başkanı Mustafa Kaplan’ı yapacağı bu tanıtım programında kendilerinin yanındayız." diyerek kısa konuşmasının ardında izin isteyerek toplantıda ayrıldı.
 


Açılış konuşmasında Kaplan, ”Feshane'de yapacağımız etkinlik 4 gün sürecektir. Etkinliğimizde Çankırımızın, turizm, kültür, sanat, tarımsal ve sanayi ürünlerimizin tanıtımını yaparak tüm hemşerilerimiz ile buluşmasını sağlayacağız. Çankırı, kadim topraklardır. Bu toprakların ekonomimize büyük katkılar sağladığını Türkiye’nin 400 yıl tuz ihtiyacını karşılayacak kaya tuzu gibi bir cevhere sahip olduğunu bu etkinlikte vatandaşlara tanıtacağız” diyerek açıklamalarda bulundu.
 


Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF), Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile Çankırı Valiliği ve Çankırı Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği 2. Feshane Çankırı Tanıtım Günleri 18–21 Eylül 2014 tarihleri arasında (4) gün Süre ile gerçekleştirilecek organizasyona tüm Çakırı ve Çankırı’lı dostlarını Feshane Çankırı Günlerine davet etti. Çankırı’yı tanımak isteyen, öz Anadolu kültürünün en saf halini görmek istenler Feshane’ye gelsinler. 1074’te fethinden bu yana düşman ayağı değmemiş bir il olan Çankırı, tarihiyle, Yaren kültürüyle, gelenek ve görenekleriyle Anadolu’nun saf evladıdır. Bu saf Anadolu kültürünü Feshane’ye taşıyarak tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya tanıtmak istedik. Tüm halkımızı Feshane’ye bekliyoruz” dedi.
 

Feshane’de 18 Ekim saat 14.00’te resmi açılış yapılacağını belirten Başkan Açıkgöz, “Çok görkemli ve muhteşem bir açılış bekliyoruz. İstanbul’un dört bir tarafını afişlerle donattık. 3 adet gezici otobüsümüz Mahalle mahalle gezerek tüm İstanbulluları Feshane’ye davet ediyoruz.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli