Kapatın gitsin şu hemşeri derneklerini

Kapatın gitsin şu hemşeri derneklerini

Malatyalıyız, Kastamonuluyuz, Tokat, Sivas, Trabzonluyuz velhasıl 81 vilayetten gelmişiz 81 vilayetten gelenleri bir çatı altında buluşturma gibi bir gayretimiz var. İyi güzel de siz nerede yaşıyorsunuz?

Kapatın gitsin şu hemşeri derneklerini…

Malatyalıyız, Kastamonuluyuz, Tokat, Sivas, Trabzonluyuz velhasıl 81 vilayetten gelmişiz 81 vilayetten gelenleri bir çatı altında buluşturma gibi bir gayretimiz var. İyi güzel de siz nerede yaşıyorsunuz?

‘Bütün hemşeri dernekleri kapatılmalı’ diye bir söylem içine girdiğim için eminim demokrasiden başlayıp bilmem nereye kadar varacak şekilde ders vermeye kalkanlar olacak. 81 vilayetten gelmişsiniz, doğduğunuz toprakları unutmamak için bir oluşum içinde bulunmanız elbette güzel peki ya doyduğunuz topraklar ne olacak?

Herkes oralı buralı şuralı ama kimse yıllardır Esenler’de oturduğu halde Esenler’li değil. Sivaslılar bir grup, Malatyalılar bir başka grup, ne bileyim Sinoplular bambaşka bir grup. Hani bir atasözü vardır söz meclisten dışarı “bizim kümeste beslenip başkasının kümesine yumurtlama’ diye. Durumun özeti bu değil mi sizce…

İsimleri tamamen tesadüfen yazıyorum, Malatyalılar Derneği Esenler için ne yaptı. Ya da Kastamonulular Derneği ne bileyim Çankırılılar Derneği… İşte kendi köy camilerini tamir ettirmekle övünüyorlar.  Esenler’de bir camiye bir halı, bir seccade aldınız mı? Kendi doğdukları köy okuluna yaptıkları yardımdan bahsediyorlar. Yapın tabi ama ya çocuklarınızın okuduğu okula ne yaptınız. Aidatı bile ödemezken üstelik.

Bu dernek yöneticilerinin hepsinin ortak  paydası olan Esenler değil mi. Esenler’in o kadar çok sorunu var ki üstelik bu sorunlarla her gün iç içe olan sizler kendi sorununuzu çözmezken babanızın dedenizin köyüne ne kadar faydanız olacak ki.  Mesela bugünlerde  ilçemiz için en öne çıkan sorun uyuşturucu. Aileler feryat ederken bu durum  için hiçbir hemşeri derneğinin çalışma yaptığını duyan var mı? Aynı tehlike o dernek yöneticilerinin çocuklarını da tehdit etmiyor mu?

Üyelerinizle bir araya geleceksiniz memleketinizin, köyünüzün bilmem ne sorunlarını konuşacaksınız.  Belediye Başkanı dernek dernek dolaşacak siz onunla görüşmenizde memleketinizin bilmem neresine yaptığınız faaliyeti anlatacaksınız. Kur bir hemşeri derneği yönetim kurulunda yer al o sıfatla kamu kurumlarında  işlerini çabuklaştırmaya çalış. Bilmem nerenin köy derneği bile var ama Esenler’in adam akıllı kendi derneği yok.

Birçoğu tabela ve lokal (kahve) olmaktan bir adım öteye gidemeyen  bu dernekler hiç kimse kusura bakmasın demokrasinin çok sesliliği içinde açıklanamaz.  Tekrar altını çiziyorum kimse geldiği yerleri unutsun anlamında söylemiyorum bunu. Ama şehirli olmanın gereklerini de yerine getirmek lazım.

Geçtiğimiz yıl Bakırköy’
de yaşayanlar mesela başardı bunu. Onlar da 81 vilayetin değişik yerlerinden gelmiş insanlardı. Ama o geldikleri yerle hemşericilik yapmayı değil, yaşadıkları Bakırköy’ü sahiplenmeyi tercih ettiler. Bakırköylüler Derneği kurdular. 

Evet, sizler de doğduğunuz toprakları elbette unutmayın ama doyduğunuz topraklara da nankörlük edecekseniz kapatın gidin o hemşeri derneklerini…



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli