Kaftancıoğlu'nu Katledilişinin 41. Yılında Rahmetle Anıyoruz

Kaftancıoğlu

CHP’nin İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu, Serhan Askerin sunumunu ve yapımını yaptığı Halk TV’deki Görkemli Hatıralar programında, en iyi yaptığı iş olan işi yaptı ...(Bağlamacı Canan canlı yayında bağlama &c

41 yıl önce evinin önünde katledilen Ümit Kaftancıoğlu için  Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar ’da özel bir anma düzenlendi. Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu Ali Naki Kaftancıoğlu ve gelini Canan Kaftancıoğlu da anma programına katıldılar. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Şişli’nin eski Belediye Başkanı Muammer Keskin ve şair Ataol Behramoğlu’da programa katılanlardandı.

Gazeteci, yazar ve radyo programcısı Ümit Kaftancıoğlu, 12 Eylül öncesinin kurbanlarından biriydi. 11 Nisan 1980’de kızının gözleri önünde öldürülen Ümit Kaftancıoğlu’ndan geriye öykü, roman, derleme ve röportaj çalışmaları kaldı...bugün anmasında CHP’nin bağlamacı il başkanı bağlama çaldı.

Gazeteci Ümit Kaftancıoğlu 11 Nisan 1980'de evinden işe gitmek üzere dışarı çıktığında çapraz ateşle öldürüldü. Kaftancıoğlu yazar ve TRT İstanbul Radyosu prodüktörüydü. 
Cinayetin faili olarak bir kişi, “Kaftancıoğlu solcu olduğu için öldürdüğünü” söyleyen Ahmet Mustafa Kıvılcım müebbet hapis cezası aldı, dört yıl yatıp çıktı. 

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli