Kaftancıoğlu'ndan CHP Örgütüne Mesaj

Kaftancıoğlu

CHP İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Canan Kaftancıoğlu ile ilçe kongreleri ve parti içi demokrasi hakkında enine boyuna görüştük.

 

 

 

 

 

 

 

Kaftancıoğlu, “Biz İstanbul İl yönetimi olarak artık CHP’nin geçmişte nasıl olursa olsun bugünden sonra parti içi demokrasiden tutun demokrasinin işleyişini sağlayabilmek için görevdeyiz. Böyle bir yapıyı oluşturacağız . Örgüte emek veren, üreten bu ürettiklerini işe dönüştüren, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, tabanda yayılmacılığı sağlayan anlayışın hakim olmasını sağlamalıyız.”



“Demokrasiyi içine sindiren adaletli, özgür bireylerin yetişeceği bir yapıyı oluşturacağız. Biz kişi merkezli değil düşünce merkezli politikalar üreteceğiz. CHP kişilere endeksli siyasi parti değildir. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Bunun için ideolojik merkezli siyaset yapmalıyız. ‘Onun adamı’, ‘Bunun adamı’ anlayışını yıkmalıyız. Emek verenler değerlendirilip, hak ettikleri saygıyı görmelidir. Hatta yücelmek emek odaklı olmalıdır. Biz CHP’de siyaset yapıyoruz. Emek bizim için kutsaldır. Emek eksenli, üretim eksenli anlayışı öngörmeliyiz. Demokrasinin de gereği budur.”


“Biz ilçe ve örgüt çalışanlarını tabii ki denetliyoruz. Ama yapacakları seçimlere asla müdahale etmeyiz. Örgüt emekçilerinin demokratik bir seçim yapmalarını da sağlamakla görevliyiz. Örgüt emekçilerinin özgür birey olarak hareket etmeleri için de bütün kolaylıkları ve önlerindeki engelleri kaldırmalıyız. Kişilerle ve örgüt yapısı ile uğraşmak bizim işimiz değildir. Hiçbir kimseye bu konuda ne taviz ne de vaat veririz. Herkesi demokratik sınırlar içerisinde kucaklar, saygı gösteririz. Bir takım müdahalelerle bu yapıları etkilemek bizim anlayışımız değildir.”


“Bakınız, biz birilerinin abisi, ablası olmak için bu göreve gelmedik. Tek bir isteğimiz var. CHP’yi iktidara taşımak, gençlere, kadınlara ve emek verenlere karşılığını iadesi ile vermektir. Bunları da demokratik kuralları uygulayarak sağlamalıyız. Tüzüğümüzde kadın kotası var. Ama yeni tüzükle bu anlayışı hep beraber daha da geliştirerek ileri noktaya taşımalıyız.” dedi.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli