Kaftancıoğlu susmaya – Yolsuz yolmaya devam

Kaftancıoğlu susmaya – Yolsuz yolmaya devam

İstanbul'u avucu içi gibi bilen ve eski Anıtlar Yüksek Kurulu Üyesi İBB de üst düzey görev yapmış Por.Dr. Hoca Mete Tapan gibiler ve odalardan önemli isimler varken, Can Akın Çağlar gibi tartışılan bir

“HOLDİNG SAHİPLERİ VE KARADENİZ MÜTEAHHİT LOBİSİ”
 
Yılarca partiye emek veren, yolsuzluk, hukuksuzluk ve haksızlıklarla mücadele yapan, bu uğurda bedeller ödeyen CHP’liler İmamoğlu’nun son atamasına isyan ettiler. “İBB’nin Genel Sekreterlik makamlarına oturtulanlar Parti kanalından değil de iş dünyası finans kuruluşlarından, sipariş sağ isimlerden oluşuyor. Dolayısı ile İBB Başka bir karargâhtan yöneltiliyor. İmamoğlu’nun arkasında asıl güç İş dünyası ve İstanbul’un rantına göz diken projeciler, Holding sahipleri ve Karadeniz müteahhit lobisi var” dediler.

Konuyu Özetleyen…
 
Canan Kaftancıoğlu susmaya devam mı edecek

 
CHP Gurubu ve örgütü siyaset, hizmeti bay pas ediliyor.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiği bir yıllık süreçte yaptığı tartışmalı görevlendirmeler hakkında tek bir kelime etmeyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun son olarak İBB Genel Sekreterliğine ise Can Akın Çağlar gibi tartışılan bir ismin atanması hakkında ne diyeceği merakla bekleniyor..

Hatırlanacağı üzere Tayyip Erdoğan 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten beş ay sonra ANAP’lı İBB Başkanı Bedrettin Dalan’ın başkanlığı döneminde İSKİ’ye destek olması ve İstanbul’da su faturaları dağıtımı, su sayaçlarını okuma, tankerle su dağıtma gibi işleri yapan belediye iştiraki Su Servisi A.Ş.’yi (SUSER)  kapatarak bin 200 kişinin işsiz kalmasına neden olmuştu.

O dönemin SUSER içinde yer alan sosyal demokrat, sol, sosyalist ve evrensel düşünceli kim varsa Sarıgazi’deki barakalardan oluşan ve Belene kampı olarak adlandırılan sahaya sürgüne gönderilirken emek ve emekçi düşmanı, yapan o dönem adeta terör estiren Raif Mermutlu  sayın Ekrem İmamoğlu tarafından İSKİ Genel Müdürü olarak taltif edilirken şimdide emeklilik gerekçesi ile görevinden ayrılan Yavuz Erkut’un yerine CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun  9 Ağustos 2012 yılında CHP İstanbul İl başkanlığında düzenlediği basın toplantısında “ Cumhuriyet tarihinin en büyük batık kredisini veren kişi ve yolsuzluk yapmakla,  CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek’in ise kumpas davaları döneminde İstanbul’a tayinini isteyen eşini Ardahan’a sürgüne göndermekle suçladığı Can Akın Çağlar’ın İBB Genel Sekreteri olarak görevlendirmesi dikkat çekerken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun tavrı merak konusu..

Yoksa yine susmaya devam mı edecek
CHP Gurubu ve örgütü siyaset,hizmeti bay pas ediliyor.Danışman kadrosu ve Genel Müdürlerde Holding bünyesinde çalışan ve Belediyecilik hizmetleri konusunda hiç bir bilgiye sahip olmayan, Şirket kar etme mantığı yapılan yöneticilerden kuruluyor.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli