Kaftancıoğlu Atatürk'e ve Kendisine Küfür Yapanlara Plaket Verir

Kaftancıoğlu Atatürk

CHP İstanbul eski milletvekili Barış Yarkadaş, HALK TV'de Canan hanımın "Atatürk" demekten imtina etmesine ilişkin eleştiride bulundu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Ben 'Atatürk' değil, Gazi Mustafa Kemal derim" ifadeleri CHP’lileri birbirine düşürdü.  Kaftancıoğlu'nun bu sözlerine bazı CHP'liler tepki gösterdi, bazıları ise Canan yalnız değil diyerek destek oldu. Gazeteci Barış Yarkadaş, HALK TV'de Şimdiki zaman programında "Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve partimiz CHP'nin kurucusudur. Adını her yerde ve her koşulda; onurla, gururla söylerim. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "Ben 'Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim" deme hakkı yoktur” dedi.



CHP’DEN İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ- SORAN, SORGULAYAN YOK!
CHP’de Eş, dost, akraba, delege ağalığı ve egemen güçler" varlığı büyük krizler yarattı. Birde üstüne üstlük, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk yerine Gazi Mustafa Kemal söylemi ortalığı tamamen karıştırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Listelerdeki akrabaları bulup, ayıklayın" söylemi tutmadı, bu söylemin Kılıçdaroğlu arkasında durmadı. CHP’nin yönetim kadroları aşağıdan yukarıya Kılıçdaroğlu'nun ve yardımcılarının yakınlarıyla dolup taştı.  Gelinen süreç de ise tepkiler büyüdü, partiden istifalar peş peşe gelmeye başladı.

CANAN HANIMIN ATATÜRK’E VE KENDİSİNE KÜFÜR YAPANLARA PRİM VERİR
Bir başka büyük söz veren ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ydu "Listelere müdahale ettirmeyeceğim. Bunun için namus sözü veriyorum" dediği halde bu sözde havada kalmıştı. Canan hanım bırakın listelere müdahale yapmayı, kendileri parti meclisine bile müdahil oldu. Bırakın Canan hanımın Atatürk demesini, Atatürk’ü ölüm yıl dönümünde kadeh kaldırarak sosyal medyada paylaşım yapan ve il başkan seçildiği il kongresinde el kol hareketiyle küfür yapan ilçe başkanı hakkında değil suç duyurusunda bulunmak utanmasa plaketle onura edecek bir pozisyon aldığını herkes gördü.

İşte Mustafa Kemal…İşte Atatürk…
Sosyal medya hesabında bu paylaşımı yapan sen olsaydın...Ahlaksız, hasiyetsiz, onursuz ve karaktersiz bir kişi damgasını yer miydiniz, yemez miydiniz?

Bize göre ve yaşadığımız deneyimlere göre… Sıradan CHP’li bir üye yapmış olsaydı… DİSİPLİN… Olurdu… İlçe başkanı olursanız egemenlerin korumasında olurdunuz ve il başkanı Canan Kaftancıoğlu gibiler sizi kollar, korur yaptığınız size MÜKAFAT olarak dönerdi.


 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli