Kadınlar 8 Mart öncesi Kadıköy'de buluştu Değiştirecek gücümüz var'

Kadınlar 8 Mart öncesi Kadıköy

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi Türkiye'nin pek çok kentinde hafta boyunca eylem ve etkinlikler düzenlenirken, kadınlar bugün de sokağa çıktı.

Şiddet, taciz, cinsiyet ayrımcılığı ve emek sömürüsüne karşı kadın örgütleri tarafından çağrı yapılırken, İstanbul'daki buluşmanın adresi Kadıköy oldu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi Türkiye'nin pek çok kentinde hafta boyunca eylem ve etkinlikler düzenlenirken, kadınlar bugün de sokağa çıktı

Şiddet, taciz, cinsiyet ayrımcılığı ve emek sömürüsüne karşı kadın örgütleri tarafından çağrı yapılırken, İstanbul'daki buluşmanın adresi olan Kadıköy oldu.
  • Kadıköy'deki buluşmada kadın tutsaklar için beyaz mendil sallandı ve "Aysel Tuğluk yalnız değildir" sloganları atıldı.

“8 Mart, kadın kurtuluş mücadelemizin sembolüdür”

8 Mart Kadın Platformu adına Türkçe ve Kürtçe okunan açıklamada, erkek egemenliğine, emek sömürüsüne, işsizliğe, yoksulluğa, esnek ve güvencesiz çalışmaya, artan erkek devlet şiddetine ve cezasızlık politikalarına, savaşa, cezaevlerinde ve sokakta mücadeleye dönük artan şiddet ve hak ihlallerine, ayrımcı ve nefret dili ile LGBTİ+ları, göçmen ve mültecileri hedef haline getirenlere, faşizme, iktidarın da ana akım muhalefetin de vaatlerine karşı ortak mücadelenin yükseltildiği kaydedildi.

“Özgürlüğümüz, hayatlarımız, haklarımız için, kadın kurtuluş mücadelemizi büyütmek için bugün bir aradayız ve bir arada olmaya devam edeceğiz” denilen açıklamada, devamla şu ifadeler kullanıldı:




  • Pazar 36.7 ° / 23.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli