Kadın düşmanlarına Kadıköy mesajı

Kadın düşmanlarına Kadıköy mesajı

Kadıköy’deki “kürtaj hakkı” eylemine katılan binlerce kadın AKP’nin bedenlerine ve haklarına dönük saldırısını protesto etti.


Hüseyin Koç/7-24esenlerhaber

Kadın düşmanlarına Kadıköy mesajı


Kadıköy’deki “kürtaj hakkı” eylemine katılan binlerce kadın AKP’nin bedenlerine ve haklarına dönük saldırısını protesto etti.


Güldünyaya sahip çıktıkları gibi mi bakacaklar 
İlayda Çağla Koçoğlu 21 yaşında bir üniversite öğrencisi. Eylemi internetten duymuş ve gelmiş. Kürtajın bir hak olduğunu ve kadın bedenine kimsenin karışamayacağına inandığını söyleyen Çağla, kadınlar için her açıdan zor olan kürtajın devlet tarafından yasaklama yoluna giderek daha da zorlaştırılacağını anlattı ve şunları ekledi: “Eğer kürtaj yasaklanırsa merdiven altı muayenehanelerde kadınların kürtaj olacak. Bu ölümlere yol açacak.” Çağla, Recep Akdağ’ın “tecavüz çocuklarına devlet bakar” açıklamasına da tepki göstererek tecavüze uğrayıp hamile kalan Güldünya Tören’in hastanede, devlet korumasındayken vurulduğunu hatırlatıyor. “Devlet hastanesinde tecavüz mağduru genç kadına sahip çıkamayan devlet şimdi tecavüz mağduru çocuklara nasıl sahip çıkacak” diye soruyor.


             

Tercih hakkı kadınlarındır 
Eylemi sosyal medya üzerinden duyup gelen Damla Kalan Dilekcan oğlu ve arkadaşlarıyla birlikte Kadıköy’deydi. Damla şu düşüncelerle eyleme katılmış: “Hiçbir kadın kendi isteğiyle, hoşlanarak kürtaj yaptırmaz. Kürtaja karşı olanlar da olabilir ama bu kanunlarla kadının elinden alınmamalı, kadın kendi aklı ile buna karar verip tercihi kürtajdan yanaysa bunu yaptırabilmeli”

                            

Gelecek kuşaklar için de geldim 
Kartal Yakacık’tan gelen Şevkat, internetten duydukları eyleme komşularıyla birlikte gelmiş. Eyleme hem kendi haklarını korumak için geldiğini söyledi hem de gelecek kuşaklar için bu yasalara karşı çıktığını anlattı


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli