'Kaddafi İnsan Hakları' ödülü kimin?

Tayyip Erdoğan daha 8 ay önce o “diktatörün” insan hakları ödülünü almıştı.

 

 

 

 

 

 

Libya’da Kaddafi yönetimi daha devrilmeden asparagas haberler eşliğinde erken kutlamalar başladı. AKP medyası da “Diktatör devrildi”manşetleri attı. Oysa Tayyip Erdoğan daha 8 ay önce o “diktatörün” insan hakları ödülünü almıştı.


Başbakan Tayyip Erdoğan, Aralık 2010’un son günlerinde Libya’ya gitmiş ve Muammer Kaddafi’nin insan hakları ödülüne layık görülmüştü. Ödül törenine yaptığı konuşmada da şunları söylemişti: “Bütün Ortadoğu’da ve dünyada haksızlığa, zulme, işgale maruz kalan insanların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Çünkü insan, her yerde insandır. İnsan hakları, evrenseldir ve herkes için kutsaldır.

Öte yandan biz inanıyoruz ki, Ortadoğu huzursuz ise biz huzurlu olamayız. Afrika refah içinde değilse, bizim refahımız kalıcı olamaz. Bizim Türkiye olarak niyetimiz, gayemiz, hedefimiz apaçıktır. Medeniyetler İttifakı girişimiyle küresel ölçekte barış çağrılarımızı samimi şekilde dile getiriyoruz.” 

Sekiz ay sonra bugün ise AKP iktidarı NATO’nun Libya’ya yönelik saldırısına tahsis ettiği limanları, savaş gemileri ve askerleri ile, elinden “insan hakları ödülü” aldığı “diktatörün” devrilmesini dört gözle bekliyor; AKP medyası asparagas “Diktatör devrildi” diyerek asparagas manşetler atıyor. AKP’nin ve şakşakçılarının “ilkeli, bağımsız, güçlü duruş” iddiasının gerçek hayattaki karşılığını görmek için sekiz ay öncenin manşetleri ile bugünün manşetleri yan yana getirmek yetiyor. 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli