KÖKSAL KARTAL YAZDI!

KÖKSAL KARTAL YAZDI!

CHP Esenlerde Işık Olmalı.

CHP Esenlerde Işık Olmalı.

CHP, düzenin köklü bir eleştirisine dayanan bir mücadele programı ışığında
toplumsal muhalefetin bütün dinamiklerine
açık meclis tarzında örgütlenen
"Birleşik Devrimci Merkez" için
çağrı yapıyoruz.

Partimiz Esenlerde 8. Kongre ile birlikte girdiği politik-örgütsel yeniden yapılanma sürecini önümüzdeki dönemde ülkemizi yöneten liberal-muhafazakâr hegemonya karşısında devrimci siyaset çizgisinin güçlendirilmesidir. Toplumsal/sınıfsal bağların geliştirilmesi noktasında yeni bir mücadele, örgütlenme anlayışı ve çalışma tarzı ile devrimci bir yenilenme sürecinde bir adım ileriye adım atılması için bir tartışma süreci olacaktır.

Yarının kurucuları, devrimci ruhunu kaybetmemiş inançlı ve yürekli devrimciler olacaktır. Bunun için bu gün yaşanan küresel kapitalizm ve emperyalist tahakküme karşı şimdi daha güçlü; daha kararlı; ama bu kez yarını bugünden kurmanın heyecanıyla birlikte yürümeye davet edeceğiz.

Bugün Türkiye toplumu giderek parçalanan, değerlerini yitiren, sevgisiz, saygısız, bencil, bireyci bir toplum haline dönüştü. Bir piyasa toplumu yaratıldı. "Altta kalanın canı çıksın, büyük balık küçük balığı yer, paran yoksa öl" anlayışının öne çıktığı, herkesin birbirinin sırtına basarak yükselmeyi amaç edindiği, insani değerlerin yitirildiği, doğanın acımasızca tüketildiği bir toplum yaratıldı.
Giderek daha fazla sağcılaşan, muhafazakârlaşan, milliyetçileşen, gericileşen bir Türkiye istemiyoruz. Bizce bu ülkeyi yeniden kurmak gerekiyor. Türkiye toplumunu ve ülkeyi eşitlik ve özgürlük temelinde kuracak olan CHP köklerini kurtuluş savaşından alan antiemperyalizm ve yine köklerini kuruluş felsefesinden alan cumhuriyet devrimi ile şekillenen halkçı devrimci kimliğinin ifadesi olarak piyasacı kapitalizme karşı katılımcı özyönetimci sosyalist, devrimci bir güç olacaktır. Ne dini ve piyasayı temel alan siyasal İslamcılar, ne etnik temele dayanan sağ milliyetçiler, nede liberaller yeni bir toplum kurabilir. Paylaşmaya, dayanışmaya ve katılımcılığa dayalı bir düzeni ancak yeni bir devrimci demokrat hareket kurabilir. Önümüzdeki süreçte esenlerde CHP bu iddianın taşıyıcısı olacaktır.

Emperyalizmin egemenliğine son vermek, bağımsız bir Türkiye için, kâr değil insan, müşteri değil yurttaş, sadaka değil hak, rekabet değil dayanışma anlayışına dayanan bir toplum için mücadele ettiğimizi anlatacağız. İnsanın emekle, insanın insanla ve doğayla yaşadığı bütün yabancılaşma biçimlerinin aşılması için, gerçek bir özgürlük için çalışacağız.. Parasız sağlık, sınavsız parasız eğitim için neler yapılması gerektiğini, dahası özel çıkara değil toplumsal ihtiyaçlara ve demokratik planlamaya dayalı bir ekonominin, özgür bireyi sanatı sanatçısı spor ve kültürel işlevli barınma hakkı gibi sosyal donatı alanlarıyla, çağdaş kentin nasıl yaratılabileceğini, anlatacağız.

En çok ezilenlerin, yani kadınların özgürlüğü için, gençlerin geleceği ve özgürlüğü için, Kürt yurttaşların dil, kimlik, kültür taleplerini karşılamak, Alevi yurttaşların eşit haklarını tesis etmek ve bir arada yaşamı ve özgürlükçü laikliği savunmak için CHP‘nin neden gerekli olduğunu anlatacağız.

Bizim öncelikli hedefimiz, tüm sol sosyalist hareketleri ve muhalefet inisiyatiflerini kapsayan, yeni bir Türkiye yaratma perspektifine sahip güçlü bir direniş mevzisi oluşturmaktır.


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli