Tarih: 18.01.2021 15:32

KILIÇ,GÖKSU ŞOV YAPIYOR- HİZMETE FREN OLUYOR'

Facebook Twitter Linked-in

Yüksel Kılıç,Esenler belediye başkanı halka hizmet yapmıyor, halka yapılacak olan hizmetlere engel oluyor’’. Göksu, vatandaşları halk ekmek kuyruklarında gördüğü halde, halk ekmek büfesi açılmasına karşı çıkması halk düşmanlığıdır. 15.12. 2020’de CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı Meclise, 142 adet yeni halk ekmek büfesi açılmasıyla ilgili teklifi sunduğu gün bu teklife karşı çıkanlardan halkımıza dost olmaz. Balyalı ayrıca halk ekmek büfesi açılmasının teklifini “teklif karar” olarak oylanmasını (komisyona havale edilmeden oylanması) istedi. Ancak mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu bu teklife anında karşı çıktı ve AKP grubu teklifi, meclis çoğunluğunu kullanarak Hukuk Komisyonuna havale etti. Bu oylamadan sonra bilindiği gibi İmamoğlu’nun mobil büfe kararı alması Göksu’yu çıldırttı ve Göksu söylemlerini sertleştirdi.

“GÖKSU, İBB MECLİSİ KARARLARINI ÇARPITARAK SİYASI ŞOV YAPIYOR”
Yüksel Kılıç, “11 Ocak 2021 günü Hukuk Komisyonu Başkanı AK Partili Muhammet Kaynar, ikinci dereceye kadar şehit yakınlarına, gazilere, yüzde 40 üzeri raporu olan engellilere verilmesi ve devir yasağı konulması şartıyla büfelere izin vereceklerini belirtti. Belediye Meclisi'nde 142 yeni Halk Ekmek büfesi açılmasına ilişkin gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Esenlerin AKP’li belediye başkanı Göksu, İBB meclisinde yapılan bu oylamayı bile çarpıtarak siyası şov yapıyor, halkın yararına alınan tüm kararlara fren olmak için üstlendiği misyon elbette duvara toslayacak.
 
Yüksel Kılıç,Esenler Belediye Başkanı Göksu basına çıkmayı ve şov yapmayı çok sever ama her konuşmasında ayrıştırıcı ve bölücü söylemleri ile battıkça battığının farkında değil. Son olarak basına ;” Halk Ekmek büfeleri açarken üç tane şartımız var bir şehit ve gazi ailelerine ekmek büfelerini vereceksin. Bir başka şey ise bunu verirken bir yerde büfe yetişmiyorsa sıfır maliyetle İstanbul’un her sokağında bakkallar var o bakkallara ekmeği verin”  beyanında bulunmuş.

“AKP, 25 YILDA İKİ ŞEHİT VE GAZİ YAKININA HALK EKMEK BÜFESİ VERDİ”
Yüksel Kılıç, “Evet, şehitler ve gazilerimiz bizim için bu vatan için şehit düştüler, onların önceliğinin olması gayet doğaldır ve haklı bir öneridir. Ama size sormazlar mı, sizlerin yönetimde bulunduğunuz 25 yılda kaç şehidimizin ve gazimizin ailesine bu işletmeleri verdiniz, yoksa o dönemlerde şehidimiz yok muydu? Tam iki şehit yakınına, evet, 25 yılda iki şehit ve gazi yakınına halk ekmek büfesi verdiler, diğer şehit ve gaziler akıllarına o günlerde gelmedi. Bugün geldiyse işin içinde iş var demektir.  O günler İBB ellerindeydi ama merak etmesinler İmamoğlu cemaatlere, yandaşlara, vatan hainlerine ve müteahhitlere değil yoksul gariban ve kimsesizlere sahip çıkarak Göksu’nun zihniyetine son verecektir. İstanbul halkı AKP’nin kimlere hizmet verdiğini kimleri himaye ettiğini geçte olsa anladı. Halkımız bunlara yeter artık düşün yakamızdan diyecektir.

İBB’DE ALINAN KARARLARI SİYASİ BİR MECRAYA ÇEKEREK BAĞIRIP, YAYGARA YAPIYOR
Yüksel Kılıç, “Sayın Göksu’ya soruyorum, Halk ekmek büfelerinin işletmesi ikinci dereceye kadar şehit yakınlarına, gazilere, yüzde 40 üzeri raporu olan engellilere verilmesi ve devir yasağı konulması şartıyla büfelere izin verecek olması İBB’de oy birliği ile kabul edildi. “Sizi bu karar neden bu kadar rahatsız etti? Ayrıca büfelerde İstanbul Halk Ekmek A.Ş, Hamidiye A.Ş ve Belbim A.Ş tarafından üretilen ürünler dışında ürün satışı yapılmaması ve Halk Ekmek'in İstanbul halkı için daha ulaşılabilir olmasının sağlanması amacıyla talep eden tüm bakkallara Halk Ekmek satış yetkisi verilmesini oy birliği ile kabul edildi.” Bundan da mı rahatsız oldunuz?”  Yine İBB meclis üyelerinin oyları ile 142 büfenin, talep edilen tüm noktalara konulmasını kabul edildi. CHP Grubu kadınların, İYİ Parti Grubu ise dar gelirli aileler, dul ve yetimlerin de bu kategoriye alınmasını talep etti. Yapılan müzakerelerin ardından "dul ve yetimler" ibaresi de maddeye eklendi. “Yoksa bu karar mı sizi rahatsız etti?” bu kararlarda seninde imzan olduğu halde neden şov yaparak, İBB’de alınan bu olumlu kararları siyasi bir mecraya çekerek bağırıp, yaygara yapıyorsunuz”

“Gelelim Esenlere”
“İMAMOĞLU HALKA, SİZ YANDAŞA HİZMETİ EMİR TELAKİ EDERSİNİZ”
Yüksel Kılıç, “Sayın Göksu, Esenler’de 17 halk ekmek büfesi var, 2 yeni büfe daha açılacak. Bu büfeler merak etmeyin yandaşa değil, şehit ve gazi yakınlarına veya % 40 raporu olan engellilere ve dul ve yetimlere verilecek.
Sayın Göksu, size soruyorum siz İmamoğlu’nun aldığı bu adaletli kararları alacak cesarete sahip misiniz, evet sizlerle İmamoğlu arasında ki fark İmamoğlu halka, siz yandaşa hizmeti emir telaki edersiniz. Siz Esenler’ de belediyenin işletmelerini kimlere peşkeş çektiğinizi biz biliyoruz. Nerede bir park varsa oralara çay ocağı veya büfeler yaptınız ama tüccar ve yandaş mantığı ile o yerleri işletiyorsunuz. Halkın arazilerinin üzerinde kurulan bu tesislerde maalesef halkımız parası kadar oturabiliyor. Siz ne şehit, ne gazi nede engelli düşünürsünüz. Siz yalnız yandaş düşünür, sermayesi olanlara hizmet yaparsınız. Sizler gibi olanlar bu ülkenin ve Esenlerin talihsizliğidir.

“ENGELLİLERE VERDİĞİNİZ SÖZLERİN HİÇ BİRİNİ YERİNE GETİRMEDİNİZ”
Yüksel Kılıç, “Esenler Belediyesi bütçesine baktığımızda laleye 1 milyar, engellilere ve spor kulüplerine 50 bin lira, şehit ve gazilerin ismi yok bile. Sizler hemşeri derneklerine kıyak geçerken ve Atatürk düşmanlarına yüksek paralarla etkinlik yaparken, uyduruk sanatçılara bu halkın parasını peşkeş çekerken, engellilere ve geleceğimiz olan gençlerimize boş vaatler yaptınız, onların geleceklerine yazık ettiniz.

Yüksel Kılıç,Esenler’de hizmet diye yaptıklarınızdan bazıları şöyle. Engelli kursiyerlere göz boyamak için servis sözü verdiğiniz halde,Hava Alanı mahallesinde 7 bin M2 alana beş engelli derneğe yer yapacağım palavrası sıktınız. Bu derneklerin kirasına karışmamak kapılarına kilit vurulmasından memnuniyet duymak sizin belediyecilik anlayışınız oldu. Biliyoruz bu derneklerin yemek taleplerini geri çevirdiğinizi. Yüzmeden birçok spor aktivelerden yararlanmasına olanak sağlanamadığınızı ve kurslardan yararlanmamaları için engel olduğunuzu.  İstihdamdan, ulaşımdan, teknolojiden, faydalanmaları sözü verdiğiniz halde bu sözü yerine gedilmediğinizi. Asansörlere,  otobüslere, binememeleri zorluğunu bildiğiniz halde bir girişim yapmadığınızı.

Yüksel Kılıç, “Yerel yönetimlerde engelli kadrosu kuralını yerine getirmediğinizi biliyoruz. Engelli marketi şovu ile Esenler halkını kandırmak en büyük hizmetlerinizdir. Onun için siz şehitleri, gazileri ve engellileri hiçbir zaman kollayıp korumadınız, sizlerin yandaşları ve rantiyecileriniz var, sizler yönettiğiniz dönemlerde yandaşlarınızı, bakan çocuklarını ve akraba kayırmacılığını çok iyi yaptığınız ortada. Sizler kendi yandaşlarınızdan ve kendi geleceğinizden başka bir şey düşünmediğinizi bizler çok iyi biliyoruz” dedi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —