KILIÇ: SARIKAMIŞ BORANDIR, AYAZDIR, DESTANDIR'

KILIÇ: SARIKAMIŞ BORANDIR, AYAZDIR, DESTANDIR

CHP Esenler önceki dönem meclis üyesi Yüksel Kılıç, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşanan acı olayın yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Sarıkamış harekâtını unutmuyo

CHP Esenler önceki dönem meclis üyesi Yüksel Kılıç: Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı, çok sayıda askerin Allahuekber ve Soğanlı dağları başta olmak üzere yöredeki çatışmalar ve dondurucu soğuk nedeniyle şehit düşen vatan evlatlarını, atalarımızı, bizleri biz yapmak isteyen dedelerimizi unutmadık unutmayacağız. Bu vesile ile Sarıkamış Harekatı'nın 107'nci yılında tüm şehit ve gazilerimizi, rahmet, minnet, saygıyla anıyorum” dedi.

Kılıç, “Sarıkamış Tam doksan bin anadır. 22 Aralık 1914, donarak hayatını kaybeden onbinlerce şehidimizim acısı hala yüreklerimizde... Allahuekber Dağları'nda donarak şehit düşen askerlerimizin aziz hatıraları karşısında saygıyla, minnetle eğiliyorum ve şehitlerimizi 107'nci yıldönümünün de rahmet ve şükranla anıyorum.

Sarıkamış Harekatı, 1. Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı İmparatorluğu tarafından Rusya'ya başlatılan harekat olarak bilinmektedir. Sarıkamış Harekatının amaçları arasında 93 Harbinde kaybedilen toprakları geri almak ve Bakü Petrollerine ulaşıp Alman sanayisine katkı sağlamak amaçlanmıştır. Sarıkamış Harekatı, Osmanlı İmparatorluğu tarafından büyük bir hüsranla sonuçlanmış askerin kış şartlarına uygun donanıma sahip olmaması ve sert kış koşulları nedeniyle harekat başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığına göre Sarıkamış'ta Osmanlı zayiatları 60.000 ve Rus zayiatları 30.000'dir. Savaşın en hazin kısmı ise Osmanlı kayıplarının birçoğunun Ruslar ile yapılan çarpışmalarda değil de ağır soğuk hava koşulları yüzünden şehit olmasıdır. Sarıkamış ‘ta vatan için canını hiçe saymış doksan bin şehidimiz var. Tekrar Şehitlerimizi Minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı