Tarih: 18.03.2014 18:05

KILIÇ: "HAVAALANI'NDA PLAN NOTLARINA İTİRAZ ETTİK"

Facebook Twitter Linked-in

KILIÇ; HAVAALANI’NDA PLAN NOTLARINA İTİRAZ ETTİK
 
CHP Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Yüksel Kılıç; “ Bizim Havaalanı Mahallesi’nde Şehircilik ve Çevre Müdürlüğü'ne itirazımız, projeye değil plan notlarınadır, emsal artışınadır.” diyerek kentsel dönüşüme yönelik açıklamalar yaptı:
 
“Esenler ne yazık ki 20 yılını boşa kaybetti. Hala aynı zihniyet günü kurtarma ve halkı kandırma projelerini sürdürüyor. Biz 2009’da kentsel dönüşüm projesini esenler için açıkladığımızda bunlar dönüşümün ne olduğunu bilmiyorlardı, kentsel dönüşüm projeleri içinde bile yoktu.
 
Biz kentsel dönüşüm istiyoruz, bunlar ise nasıl rantsal dönüşüm yaparız Esenler'i nasıl pazarlarız diye düşünüyorlar. Bakınız biz, Esenler’de yaşayanların güven içinde olacağı kentsel gelişim sürecini başlatacağız. Bunlar kentsel dönüşüm adı altında ilk çalışmayı yaptıkları mahallede ve diğer mahallelerde sonuç rantsal dönüşüm oldu ve kaos başladı.
 
Havaalanı Mahallesi ve diğer mahallelerde halk mağdur durumda. Havaalanı'nda 13 aydır bir çivi bile çakılamadı. Yalanlarla halkı kandırdılar, yer altından nehir bile geçirdiler. Soranlara CHP bizi mahkemeye verdi, onun için proje gecikti yalanını söylüyorlar. Bizim Havaalanı Mahallesi’nde mahkemeye verdiğimiz proje değil, projenin plan notlarıdır. İtirazımız hak sahiplerinin bilgisi dahilinde olmayan plan notları artışınadır. Planlarda üç kere artırım yaparak haksız kazanç sağlama ve ranta dönüştürmeye çalıştılar. Biz onların yapacağı bu haksızlığın önünü kestik.
 
AVM ve Rezidans yapmak için 54 bin metre fazla inşaat alanı yaratmaya çalışıyorlar. Biz buna itiraz ettik. Esenler halkına çağrımızı yineliyoruz, sosyal projeler bizim işimiz, halkın kandırılmasına ve vatandaşlarımızın zarar görmesini önlemek için çalışacağız. Yetki bize veridiğinde ranta bulaşmadan Esenlerin kentsel gelişimini birlikte sağlayalım.”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —