KESK: Ankara'dayız ...

KESK: Ankara

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin açıkladığı teklife karşı iki koldan Ankara'ya yürüyen KESK'in yürüyüşü tamamlandı. Ulus Heykel önünde yapılan açıklamaya &cc

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin açıkladığı teklife karşı iki koldan Ankara’ya yürüyen KESK’in yürüyüşü tamamlandı. Yürüyüşün Edirne kolu ile Batman kolu, bugün Ankara’da Ulus Heykel önünde buluştu. Basın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Tülay Hatimoğulları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Veli Ağbaba, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Ali Şahin de katıldı.

Polisten pankarta engel olma girişimi

Yürüyüşün Batman kolu, alana girerken yolda pankart “İnsanca bir yaşam demokratik görevli toplu sözleşme için mücadeleyi birlikte büyütüyoruz” yazılı pankart açarak yürüdü. Polis, pankartla yürüyüşe engel olmaya çalışsa da kamu emekçilerinin kararlı duruşuyla Batman kolu da eylem alanına sloganlarla girdi. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil de basın açıklamasına başlarken polisin bu tavrını kınadı.

İşlerine gelince büyük devlet, kamu emekçilerinin taleplerine gelince imkânsızlıklar…

Ankara Şubeler Platformu’nun ardından KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, basın açıklamasını okudu. İki gündür yollarda olduklarını ifade eden Kablan, sadece kamu emekçilerinin ve emeklilerinin değil misafir oldukları illerdeki bütün işçilerin, işsizlerin, çiftçilerin, kadınların ve LGBTİ+’ların taleplerini ve öfkelerini de yanlarına aldıklarını vurguladı. Kamu emekçileri
İktidarın kamu emekçilerinin taleplerine kulaklarını tıkadığını vurgulayan Kablan, işlerine geldiğinde devletin büyük olduğunu vurgulayan iktidar cephesinin iş kamu emekçilerinin ve emeklilerinin taleplerine gelince, devletin imkânsızlıklarından bahsettiklerini ifade etti.

 
 
 
 

  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli