KESK 23 Mayıs'ta Greve Gidiyor.

KESK 23 Mayıs

Hükümet, toplu sözleşme görüşmelerinde yeni zam teklifini yüzde 3,5 olarak açıkladı. KESK, bakanlık önünde basın açıklaması yaparak 'Hükümet emekçilerle dalga geçmeye de

Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber


KESK 23 Mayıs'ta Greve Gidiyor.

Hükümet, toplu sözleşme görüşmelerinde yeni zam teklifini yüzde 3,5 olarak açıkladı. KESK, bakanlık önünde basın açıklaması yaparak 'Hükümet emekçilerle dalga geçmeye devam ediyor' dedi ve herkesi 23 Mayıs'ta gerçekleştirecekleri greve çağırdı 

Toplu sözleşme görüşmelerinin son gününde hükümetin zam teklifini yüzde 3 + 3’ten yüzde 3,5 + 3,5’a revize etmesinin ardından KESK üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı. 

Kamu emekçilerinin 100 binlerce imzalı taleplerini toplu sözleşme masasına ulaştırmak isteyen KESK üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüdü. Bakanlık önünde polis engeliyle karşılaşan KESK üyeleri, basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Polis, kamu emekçilerinin açıklama yapmasını engellemek isteyince KESK’lilerle polis arasdına ufak çaplı bir arbede yaşandı. Arbedenin aradınan KESK üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önündeki yolu trafiğe kapattı ve bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını KESK Genel Başkanı Lami Özgen okudu. 

Özgen, hükümetin revize ettiği yeni zam teklifinin de emekçilerle dalga geçmek anlamına geldiğini belirtti ve teklifin insanca yaşam talebine cevap vermediğini ifade etti. Kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi sonucu parasız ve nitelikli kamu hizmetinden yoksun bırakılmak istenen herkes için 23 Mayıs’ta greve gideceklerini duyuran Özgen, topladıkları imzaların “kağıt parçasıo” değil “kamu emekçilerinin irade beyanı” olduğunu söyledi. 

Açıklamadan sonra KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve bağlı sendikaların başkanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşmek üzere bakanlık binasına girdi. 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli