KENT KONSEYİ TOPLANDI

KENT KONSEYİ TOPLANDI

Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M.T. Göksu, partilerin ilçe başkanları,Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, dernek baş

 

 

 

 

 

 

 

KENT KONSEYİ TOPLANDI…

Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M.T.  Göksu,  partilerin ilçe başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, dernek başkanları ile Esenlerliler katıldı.

Kent Konseyinin yeni başkanının veyönetim kurulunun seçildiği toplantıdaKent Konseyi Başkanlığı’na Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya seçildi.  Ömer Çetinkaya, 3 yıl boyunca Esenler Kent Konseyi Başkanlığı’nı yürütecek.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğine ise;  Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Gülbek Taştan, Tuna Mahalle Muhtarı Mehmet Doğan, Kulüpler Birliği Başkanı Osman Keşkekçi, Esenler Kızılay Başkanı Kenan Genç, Kemer Mahalle Muhtarı Rüstem Beyaz ve Çankırılılar dernek başkanı Mustafa Kaplan seçildiler. Kent Konseyi’nin Yeni Genel Sekreteri ise; Esenler Belediyesi Halkla İlişkiler Şefi Ercan Zengin oldu.

Konsey’de söz alan CHP İlçe Başkanı Şuayip Vardar; Esenler dört yol meydanı yeraltı trafik düzenlemesi inşaatı ile ilgili sıkıntıları dile getirdi. ” Esenler Dörtyol meydanında alt geçit inşaatı var. Ben Belediye başkanın devamlı ikaz ettim. Bugün yine su patladı vatandaş mağdur. belediyeden bir yetkilimi takip edecek belli olsun. Sayın başkan biliyorum takip ediyorsunuz ama yetersiz. Bana bir küfür geliyorsa başkanıma iki küfür geliyor. Çünkü bana diyorlar sen ana muhalefet partisi başkanısın ama ilgilenmiyorsun. Bende güzel bir iş yapılıyor karşımı çıkayım diyorum. Onun için sayın başkan buradaki çalışmalarla yakından ilgilenirseniz memnun olurum. ”

Konsey’de uzun bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. T. Göksu, “Kent Konseyi, Esenler için düşünen, bir şeyler üretip söyleyebilen herkesin bulunduğu bir platform olması açısından önemlidir” diyerek; Esenler Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen 2010 yılı Faaliyet Raporu’na dikkat çekti.  Göreve geldiğinden bu yana Esenler ‘de yapılanlar ve yapılacakları kurumsal, kentsel ve toplumsal gelişim başlığında 3 temel prensiple anlattı.

 Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise, Kent Konseyi’nin yeni yönetim kurulunun Esenler Belediye Meclisine öneriler götürmesi tavsiyesinde bulunarak sözlerine şöyle devam etti; “Kent konseylerinin amacı belediyeye öneri götürmektir. Yeni Kent Konseyinin daha fonksiyonel hale gelmesi gerekiyor. Belediye görevleriyle kent konseyinin görevlerinin aynileşmemesi gerekir. Kent konseyi şunu düşünmemelidir. Nasıl olsa belediye bizim işlerimizi yapıyor denilmemelidir. O nedenle yeni kent konseyine seçilen üyeler belediye meclisine öneriler götürmelidir. Kent konseyinin sadece belediyenin işleri ile ilgili değil, Esenler’in tüm işleri ilgili her konuda öneriler hazırlaması ve bunu kent konseyinin kararı olarak, bir tavsiye niteliğinde belediye meclisine sunması gerekir. Bu şekilde yapılmadığı izlenimi bende oluştu. Yeni seçilen üyelerin belediyeden ziyade diğer kamu kuruluşlarıyla, siyasi partilerle, STK’larla, muhtarlarla, basınımızla koordineli çalışıp ortaya öneriler koyması ve bu önerileri zaman içinde yapacağı toplantılarla tespit etmesi gerekir.” dedi...



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli