KEMAL, ESKİ CHP'Yİ ERZURUMLULARA ŞİKAYET ETTİ!

KEMAL, ESKİ CHP

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki 120 milletvekili Erzurum Kongresi'nin 103'ün yıldönümünde Erzurum'a gitti. Burada partisinin grup toplantısı düzenledi Kılıçdaroğlu, STK'lar ve kanaat önde

KILIÇDAROĞLU, ESKİ CHP’Yİ BÖYLE ELEŞTİRDİ:

  • CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erzurum konuşmasına Kul hakkı ile başladı, Kul hakkı yemenin günah olduğunu söyledi ama CHP içindeki tacizlere değinmedi, çünkü CHP’nin tacizcilerine tacizin günah olmadığı partinin 7.oku ve ilkesi olmuş. Bir diğer değindiği mesele ise, bundan önce hiçbir CHP’li Erzurum’a gitmemiş, çağ kebabı yememiş, kıtlama çay içmemiş. Onun için Erzurumlu CHP’ye oy vermemi, şeklinde benzer sözlerle suçlu AKP’nin oy deposu olan ve yoksullaşmanın sebeplerinden biride Erzurumluların yığınla oy vermesi değilmiş, suçlu olanlar ise eski CHP’lilermiş.  

 

Meclis tatile girdi diye biz, oturalım Türkiye'nin sorunlarını seyredelim düşüncemiz yok. Karar aldık. Bir şey yapmamız lazım. Nereden başlayalım? Hepimizin aklına bir tek kent geldi. Erzurum'dan başlayalım. Bir dönem bölgenin Paris'i olarak adlandırılıyordu. Peki bu kadim şehrimiz Milli Kurtuluş Savaşımızın odak ve başlangıç noktasıydı.

 

“CHP’NİN ERZURUM’DAN VEKİL ÇIKARMAMANIN SUÇU ESKİ CHP’LİLERİN”

TBMM'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum milletvekiliydi. Erzurum'un hem bizim hem CHP tarihinde özel bir yeri var. Madem bu kadar önemli acaba neden CHP'ye sempati göstermedi? Neden tek bir milletvekili bile uzun süre çıkarmadı? Bu işin sorumlusu, kabahati CHP'lilerde yani bizlerde. İğneyi önce kendimize batıracağız. Gelmedik, sofranıza oturmadık. Erzurumlularla helalleşmeye geldik.

103 yıl önce bugün: Erzurum Kongresi

Türkiye'nin durumu pek parlak değil. Yeni bir mücadeleyi başlatmak zorundayız. Çünkü, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla bir kişiye teslim edilmedi. Bir kişiye bir devletin teslim edilmesi o devlet için bir felakettir. Hepimiz Çanakkale Savaşı'ndan söz ederiz. Çanakkale'nin her karışında binlerce şehidimizin, gazimizin acısı, gözyaşı, kanı var. Çanakkale'yi 1915'lerde geçilmez kıldık. Yedi düvele karşı mücadele ettik. Sonra bir dönem değişti. Bir kişi çıktı 'O gemileri serbest bırakın gelsinler' dedi. 1918'de. O mücadele verdiğimiz Çanakkale'den o savaştığımız bütün gemiler geldiler Dolmabahçe Sarayı'nın önünde  demirlediler. Hani biz Çanakkale Savaşı vermiştik? Dönemin padişahı, 'Bırakın herkes gelsin' dedi. Gazi Mustafa Kemal geldi Haydarpaşa'ya geldi. Gemileri gördü. 'Geldikleri gibi gidecekler' dedi. Erzurum'a geldi. Erzurum sıradan bir kongre değildir. Erzurum Kongresi, milli iradenin ilk kez telaffuz edildiği kongredir. 103 yıl önce toplandı.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı