KARAPINAR: CEMAATLERE GÖREV YÜKLEMEYİN

KARAPINAR: CEMAATLERE GÖREV YÜKLEMEYİN

Esenler Belediye 2021 Aralık ayı Meclis toplantısının 2. Birleşiminde AKP’li Öner Çetinkaya’nın, “ Biz TÜRKEV’den de ENSAR’dan da vazgeçmeyiz, İlim yayma Cemiyetin den de vazgeçmeyiz&rdq

Muhalefet meclis üyeleri gündem dışı söz aldılar ve AKP’lilerden kendilerine bilgi verilmesi yönünde talepte bulundular. AKP’li Ömer Çetinkaya gol yiyeceğiniz konulara girmeyin diyerek muhalefeti uyardı.

CHP’li Cafer Turna, “elimize verilen raporlara baktım. 3-4 raporun kısa bir zaman içinde çözmemiz ve sağlıklı bir cevap vermemize imkan yok. Burada bir yanılgıya düşmemek için, 4.8.9 ve 10. Maddelerin Ocak ayına ertelenmesini talep ediyorum” dedi ve talep karşılık bulmadı.  

Ömer Cetinkaya,” bu arkadaşlar öyle zannediyorum 3 senedir meclis üyesidirler, bu konular anlaşılacak konulardır. Anlamadıkları bir durum varsa sorsunlar cevap verelim. Bu arkadaşlar her gelen dosya burada beklesin diyorlarsa böyle bir işleyiş olmaz, arada bir ay var ve bu raporları geciktirmek demek, yapılacak olan hizmetlerin aksaması demektir. Anlamadığınız maddelerin görüşmelerinde neyi anlamadığınızı sorun bizde cevap verelim. Sizler verdiğimiz cevaplardan tatmin olmazsanız ne yapalım?”

CHP’Lİ ŞAHİN’İN EVET OYU VERDİĞİNDE CEMAAT VAKIFLARINA HİZMET YAPTIĞINI BUGÜN ANLAMASI ÖNEMLİ BİR GELİŞMEDİR!
CHP’li Kemal Şahin TÜRKEV’E peşkeş çekildiğini söylediği yer için (04 Haziran 2018) de AKP’lilerle birlikte el kaldırarak evet oyu verdiğini unutmuş olacak ki bugün TÜRKEV’E verilen ve yurt yapılan yere şiddetle itiraz etti. Şahin: Mimar Sinan mahallesinde belediyemizin yaptığı taşınmazı bu mecliste sizlerin oylarıyla TÜRKEV’E 25 yıllığına bedelsiz verdiniz.  Kamu yararına uygun faaliyet gösteren derneklerin daha kapsamlı hizmette bulunmaları için, öğrencilerin eğitim, öğretim, barınma, sosyal ve kültürel hizmetlerinden en azami ölçüte faydalanması amacıyla TÜRKEV’E verdiniz. Bugün o yerde Sarıyer Börekçisi 50 bin TL kira ödeyerek faaliyet yapıyor. Sizlere soruyorum bu yeri yandaşa kaynak sağlamak için mi yaptınız, bu yerden bu kadar kira TÜRKEV alıyor bu iş bu kadar karlı ise neden Belediye burayı işletmiyor?” dedi ve İBB’nin öğrencilere yaptığı yardımlardan tutun birçok faaliyetlerinden bilgisiz, belgesiz söz etmesine AKP’lilerden dalga geçercesine cevaplar geldi.

“YÜZLERİ KIZARMADAN, UTANMADAN HİZMET YAPTIKLARINI SÖYLÜYORLAR”
AK Partili Ömer Çetinkaya: Esenler’de bir üniversite var, burada okuyan öğrencilerin yurt sorununu karşılamak gibi bir sorumluluğumuz var. Konuşan arkadaş vakfı beğenmemiş, yandaş diyor. Kendisi İBB’nin reklamını yapıyor ama şunu kafasına koysunlar, “ Biz TÜRKEV’den de ENSAR’dan da vazgeçmeyiz, İlim yayma Cemiyetin den de vazgeçmeyiz”  Bu kuruluşlar Anadolu’nun irfanına, Anadolu’nun kültürüne uygun çocuklar yetiştiren çok önemli sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu kuruluşlar kendi paralarını harcayarak, kendi imkanlarını kullanarak bizim çocuklarımızı yetiştiriyorlar.

“GOL YİYECEĞİNİZ KONULARDA ve ALANLARDA KONUŞMAYIN
Bu arkadaşlara uymuyorsa bizim yapacak bir şeyimiz yok, biz bunları memnun etmek için bu yola çıkmadık. Bunların becerileri, geçmiş dönemde İBB’nin yaptığı hizmeti yapamadıkları gibi bizim yaptıklarımızla da övünmüyorlar. İBB’nin bütçesi yıllık 100 milyar, Esenler Belediyesinin bütçesinin yaklaşık 200 katı. İBB’nin Esenlere bir hizmeti var mı?  Bizim dönemimizle bu dönemi karşılaştırsınlar ve görecekler eğitim hizmetleri konusunda bizim yaptıklarımızın daha güzel ve fazla olduğunu görecekler. Doğru dürüst bir hizmet yapmadıkları halde yüzleri kızarmadan, utanmadan hizmet yaptıklarını söylüyorlar. İstanbul’a bir çivi çakmadılar. Bu arkadaşlara nasihatim GOL YİYECEĞİNİZ KONULARDA ve ALANLARDA KONUŞMAYIN. Biz öğrencilerin maddi imkanlarına bakmadan herkese burs veriyoruz.  Dünyanın her yerinde STK’lar devletin elinin uzanmadığı, eksik kaldığı yerlerde devreye girerler. Bu gelişmişliğin göstergesidir. Bu bizim medeniyetimizin üretimidir. Bu anlayışı batı bizden almıştır” dedi.

“SİZLER ÇOCUKLARIMIZI CEMAATLERE MAHKÛM EDİYORSANIZ”
CHP’ye ve İBB’ye çok ağır sözlerle yüklenen Ömer Çetinkaya’ya CHP’liler değil İyi Partili Mikail Karapınar Cevap verdi. Karapınar: Belediye Başkanımızın, ”Çatlasanız da Patlasanız da” söylemi gerçekten ayıplı bir söylemdir. Ömer Başkanın“ Biz TÜRKEV’den de ENSAR’dan da vazgeçmeyiz, İlim yayma Cemiyetin den de vazgeçmeyiz”   söylemine ise, devletin milli eğitimi vardır, devletin kredi yurtları vardır, diyaneti vardır, bu ülkede halk varsa, öğrenci varsa onlarda devletindir. Devlet öğrencisine ve yurttaşlarına bakmak zorundadır. Sizler çocuklarımızı cemaatlere mahkûm ediyorsanız ve eğitimi onlara teslim etmişseniz bu devletin ayıbıdır.



“CEMAATLERE GÖREV YÜKLEMEYİN ZARARINI BU MİLLET ÇEKİYOR”
Geçmişte kötü bir süreç FETÖ denilen bir cemaat olayı yaşadık. Yarın bu söz ettiğiniz vakıfların ne şekilde davranacağını, ne şekilde tepki vereceklerini kimse bilmiyor. FETÖ hakkında çok methiyeler dizdiniz, hoca efendi hazretleri dediniz, sonunda Allah af etsin dediniz. Yine aynı hatalara düşmemeniz için sizleri uyarıyorum. Cemaatlere görev yüklemeyin zararını bu millet çekiyor” dedi


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı