KAPLAN İSYAN ETTİ: OKUL İNŞAATI NEDEN DURDU!..

KAPLAN İSYAN ETTİ: OKUL İNŞAATI NEDEN DURDU!..

Esenler Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Esenler Menderes Mahallesinde yapımı devam eden Anadolu Lisesi inşaatının durdurulmasını sosyal medya hesabından sert bir dille gündeme getirdi. Ayrıca Kaplan: Menderes Mahallesi

“ESENLERE ESER BIRAKACAĞIZ SÖZÜNÜ YERİNE GETİRİN”
  •  Esenler Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan: Edindiğim bilgilere göre, Menderes Anadolu Lisesi, önceki kaymakamımız Hulusi Şahin’in ve o dönemdeki meclis üyelerinin, Esenler belediye başkanı ile birlikte Esenlere kalıcı bir eser bırakılması kararını alarak sözünü vermişlerdi. Verdikleri o sözün, yerine getirmesini istiyorum ve o sözlerin takipçisi olacağım. Okullarımızın, tamir ve onarımlarının hatta inşaat yapımlarının süresinin uzaması, eğitim ve öğretim yapan çocuklarımızın geleceklerinin ellerinden alınması demektir. Biz Gelecek partisi teşkilatı olarak eğitim konusundaki hassasiyetimizi buradan dile getirerek, nerede, ne gibi bir eksikliğin ve hatanın olduğunu yerinde tespit ettik. Öğretmenlerimize, velilere, öğrencilerimiz ve Esenler halkına söz verip de sözünü yerine getirmeyenlerden, velilerimiz adına hesap sormak Gelecek partisi olarak bizlerin görev ve sorumluluğudur.


“GÖKSU, MASAL ANLATIYOR”
  • Esenlere bir eser bırakılacağız sözünü verenlere soruyorum? Menderes Anadolu Lisesi inşaatının yapım aşaması neden durdu. Kamuoyuna neden, açıklama yapma gereği duymuyorsunuz?. Esenler Belediye Başkanı Göksu her fırsat bulduğunda, kendi sosyal medyasında ve yazılı görsel medyada yapmadıklarını yapmış gibi anlatıyor, gerçekleri değil masal anlatıyor, halkımızı uyutuyor. Göksu’nun her söylediklerinin ve yazdıklarının gerçeklerle bağdaşmadığın üzülerek ifade etmek istiyorum. Görüyoruz ki gerçekten Esenler sahipsiz ve yerinde yönetilmiyor.

“ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLER, VELİLER MAĞDUR”
Bakınız; Menderes Orta Okulu, öğretmen, öğrenci ve velilerin çektikleri çile ve mağduriyetleri bizim yüreğimizi sızlatıyor, ama gördüğümüz kadarı ile sizin yüreğiniz sızlamıyor. Yüreğiniz sızlamış olsa, o çocuklarımızın sürgün hayatını bitirip, başarılı olmaları için, bir an önce okullarının yapılıp, eğitime açılmasının mücadelesini verirdiniz. Menderes Orta okulun’da eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz kendi mahallelerinden uzakta, birçok zorluklara göğüs gererek, eğitim almaya çalıştıklarını bizzat gözlemledim, aileleri de dinledim, taşıma sisteminin, ekonomik olarak sırtlarına ayrı bir yük getirdiğini söylediler.

Bir başka mesele ise, yeterli eğitim alamadıkları yönünde şikâyetler aldım. Şayet doğru ise aynı kulvarda, yarışacak oldukları akranları ile bu çocuklarımız nasıl yarışacaklar?, Nerede kaldı fırsat eşitliği, bana söylermisiniz?
  •  
  • Tüm bu sorunlar yumağında yoğrulan Esenler, sahipsiz olsa da, bizler Gelecek Partisi iktidarında bu sahipsizliğe son vereceğiz. Çünkü Gelecek Partisi, sahipsizlerinin sahibidir, ilkelerimiz eşitlik, adalet ve özgürlükten yanadır.

 

 

  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli