KAHVECİ: İKTİDAR OLMAK HER ŞEYİ TOZPEMBE GÖRMEK DEĞİLDİR

KAHVECİ: İKTİDAR OLMAK HER ŞEYİ TOZPEMBE GÖRMEK DEĞİLDİR

Esenler Belediyesinin Haziran ayı Oturumuna günden dışı konuşmalar ve AKP’li Belediye Başkan yardımcısı Kamil Ayata’nın ısmarlama aynı zamanda tüm İstanbul belediye meclislerinde aynı basmakalıp metni okuyarak muhalefe

İYİ Parti meclis üyesi Lütfi Kahveci: Bugün ısmarlama metni okuyan AKP’li arkadaşı dinledikçe Devletin işleyişini çökerten, Hukuk yerle bir eden, Temel hak ve özgürlükleri askıya alan zannedersiniz ki muhalefettir. Yine zannedersiniz ki çevreye en büyük tahribat veren, tam bir yeşil katliamı yapan muhalefettir. İşte o metin mecliste okunup sonuna gelindiğinde dayanamadım söz aldım ve kendime göre gayet usturuplu cevap verdim.
  • İYİ Parti meclis üyesi Lütfi Kahveci, “ herkes nutuk atamaz, AKP’liler bu işleri iyi yapıyorlar. Evet, metin ısmarlama ve muhalefete suçlayıcı, iftiralarla dolu bir üslupla yazılmış. Ben kendilerine, “siz muhalefeti böyle tarif ediyorsunuz ama iktidar olmak her şeyi tozpembe görmek değildir” dedim. AKP’lilere buradan sesleniyorum varsa cesaretiniz, girin halkın arasına, çıkın sokağa bakın sizlere halk ne diyecek. Halkımız bunların sallamalarından bıktı, artık bunlara inanmıyor. Emevi Cami'ne gideceklerdi Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak zorunda kaldılar. Ama algı oluşturarak Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmayı başarıymış gibi anlattılar.

Atatürk havaalanına “millet parkı” yapacağım diye ağaç diktiler, orası 5 metrelik dev bir beton blok olan bir yer, toprağın verimli hale gelmesi ve orada ağaç yetişmesi mümkün değildir. Mühendisler Atatürk havaalanının pistlerinin beton, asfalt ve dolgu maddesi ile yapıldığını içinde kullanılan demir-çelik malzemeyle kalınlığı 5 metreyi bulduğunu söylemelerine rağmen halkımıza burada ağaç yetişeceğini inatla söylemeleri bilime ve bilim insanlarına saygısızlıktır, halkımızı ise kandırmaktır. Nutuk atmak kolay ama doğayı çevreyi korumak daha kolay… AKP doğayı korumadı dalan etti…

 “AKP İKTİDARININ NE DOĞA SEVGİSİ, NEDE ÇEVRE DUYARLILIĞI VAR”  
  • Kazdağları'nda siyanürle Beş bin yıllık ormanları muhalefet yok etmedi, ... Cerrattepe... Avrupa'nın doğal ve en yaşlı ormanlarının bulunduğu yer. Özel hayvan türleri, endemik bitki, kuşların göç yolu. Rize, Artvin, Gümüşhane'nin oksijen deposu, yemyeşil vadiler, şırıl şırıl akan sular, alabalıklar yok olurken muhalefet isyan etti, AKP yandaşlarını zengin etmek için buraları yok etti. Ya Şavşat'ı unutmamak lazım, ben o coğrafyanın insanıyım ve o yoldan geçerken gözlerimi kapatıyordum, açtığımda, sanki "İsviçre ormanlarında, Kanada vadilerinde gibiydim" ama şimdi öyle mi? Metni okuyan ve çevreciyim diyen AKP’liler bizi ve halkımızı böyle yalanlara inandıramazlar. TEKRAR SÖYLÜYORUM “İKTİDAR OLMAK HER ŞEYİ TOZPEMBE GÖRMEK DEĞİLDİR”
  • 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlu olsun…dedi...
     
  •  


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı