Jölesiz Oda Başkanı Jöleliye Taş Çıkarıyor

Jölesiz Oda Başkanı Jöleliye Taş Çıkarıyor

Esenler’de bozdurma kervanına önderlik yapan ve bozdurdukça Ekonominin düzeleceğini iddia eden jölesiz oda başkanı bu işi iyi biliyor. Bu başkan jöleliye taş çıkarır. Kendisinden önceki başkanlarını

Jölesiz Oda Başkanı Jöleliye Taş Çıkarıyor

AKP’liler dinci faşistlerin ve yolsuzluk yapanların önüne geçtiler ve önüne yattılar. Ayni kadrolar bu sefer Doların yükselişinin önüne geçmenin formülünü aradılar, buldular. Dolar’daki yükseliş, Türk Lirası’nın erimesi çok mu önemli? Vallahi bu iktidar için önemli olmadığına ben de inandım. İleri zekâlı, jöleli, kravatlı iradesi “PİLLİ” beyler, Devalüasyon, asgari ücret, yoksulluk, yolsuzluk yani her şeyin çaresini buldular. Dolar bozdurdukça insanımızın standartlarını düzeltiyorlar, düzenliyorlar. Aman ne olur Dolar’ları bozun ama siz siz olun, kendiniz olun ve bozulmayın. Yahu her geçen gün cebimizdeki paranın eridiğini görmüyormusunuz? Her gün birer birer işverenlerin battığını ve bir halkın bitap düştüğünü görün artık.
 
Esenler’de bozdurma kervanına önderlik yapan ve bozdurdukça Ekonominin düzeleceğini iddia eden jölesiz oda başkanı bu işi iyi biliyor. Bu başkan jöleliye taş çıkarır. Kendisinden önceki başkanlarının yolundan, solundan değilde, arıza şeridinden kuralsız, hesapsız, kitapsız bozulmadan bozdurarak, sessiz ve derinden gidiyor. Kendinden önce ayni kulvarda ilerleyen başka bazı oda başkanları bu yollardan bozdurmadan, bozularak, "nitelikli" götürerek bazen soldan bazen sağdan akçeleri istifleyerek servet edindiler, "adam oldular". Sayın oda başkanı sen sen ol, önceden kirlilik ve yolsuzluk kulvarına girenlerin kulvarına sakın girme…
 
Merkez Bankası’nın son açıkladığı verilere göre yabancı yatırımcılar Kasım ayının ilk haftasında 984 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiler. Bu satışın 306 milyon doları hisse senedinden, 678 milyon doları ise devlet iç borçlanma senedinden oluştu.
Daha önceleri Dolar’a yatırım yapanlar için “Dolar alan pişman olacaktır” diyenler yanıltılar. Şimdilerde ise dolarını bozdurmayanların pişman olacaklarını söyleyenleri görüyoruz. Bozdur bozdur, yoksa birileri duyar vatan hainliği ile yaftalanırsın. Bizden söylemesi, sizde bu kafa ve bu zihniyet oldukça ne yaparsanız yapın Doların hızını kesemezsiniz. Çünkü bu artışın iç ve dış borçları nasıl katladığını, girdilerdeki fiyatları nasıl etkilediğini ekonomistler bilimsel yöntemlerle ortaya koyuyorlar.

Hayatımız Dolara bağlanmış bir kere. Dolar’daki her artış, hayatımızdaki pahalılığı, alın terimizi artırıyor, iliklerimize kadar hepimizi kemiriyor, sömürüyor. Akaryakıttan tutun, iğneden ipliğe her şeyin dolara endekslendiği dünyamızda doları biriktirsen de, bozdursan da yaşam kaliten aynı kalacak. Hele Esnafsan, yatırımcıysan Döviz ile borçlanmışsan yandın vallahi, iflas edeceksin. Dolar Borcu olanda TL borcu olanda zorda, darda parasını ödeyemiyor. Çünkü alışverişlerin ithal, İthal malların fiyatları ise doların kerametinden dolayı sürekli artış gösteriyor.


Dolar’daki aşırı yükseliş küresel güçlenmeye ve iç siyasi kaygılarla da yakından ilgilidir. Siyasi kaygılar ülkemize döviz girişini engelliyor, yatırım yapacak dış sermaye gelmiyor, gelen de kaçıyor. Bankalardan döviz eksiliyor.

Aslına bakılacak olursa tüm dünyada ekonomiler sarsıntı geçiriyor. Ancak, buna karşı önlemler de alıyorlar. Biz ise her nedense kaderimize razı olmuş görüntüsü içinde hareket ediyoruz. Tüm dikkatimizi siyasete çevirmişiz, olmazsa olmazımız, partili BAŞKANLIK, tek adamlık. Bu da sonuçta karşımıza doların değerlenmesini daha da hızlandıran bir etken olarak ortaya çıkıyor. Dolar tüm dünyada güçleniyor ve bundan TL de nasibini alıyor. Ama biz TL’nin diğer paralardan daha fazla değer yitirmesine dönük adımları atma konusunda görebildiğimiz kadarı ile beklenen olumlu adımları atamıyoruz.

Piyasada da dolara talep var. Merkez Bankası ufak ufak önlem almaya, en azından döviz likiditesini artırmaya çalışıyor. Ancak bunun da Dolar’ın ateşini düşürmeye yetmediğini görüyoruz.

Yani Sizin anlayacağınız 2017 yılı yüklü miktar da yabancı kaynak bulunamadığı takdir de, borçla yapılması planlanan bütün yatırımların duracağı, mevcut devam eden yatırımların kaynak ve para bulunmamasından dolayı parasızlık nedeni ile tamamlanamayacağı açık.
 
Yani bol krizli yeni yıla merhaba diyeceğiz…

 


  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli