İyi Partili Karapınar: 20 yılda siz niye çözmediniz?

İyi Partili Karapınar: 20 yılda siz niye çözmediniz?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiğinden beri İstanbul’a bir çivi dahi çakmadığını ve bu nedenle önümüzdeki günlerde İstanbul’un trafiğinde büyük bir sorun yaşanaca?

Esenler Belediye Meclisinin 6. Seçim Yılı 3. Dönem Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu 10 Haziran Perşembe günü Esenler Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya İYİ Partili Meclis Üyesi Mikail Karapınar’ın sözleri damgasını vurdu.  

Çetinkaya: İstanbul’da yoğun bir trafik bizi bekliyor

Gündem dışı söz almak yerine gündem maddelerinin görüşüldüğü esnada mikrofonu eline alan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu suçlar ifadeler kullanan AKP’li Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya şöyle konuştu;



“İBB’yi İmamoğlu’nun kazanmasından sonra Esenlerde bir çivi dahi çakılmadı. Onlar Esenler’e bir çivi çaksınlar ne istiyorlarsa onu yapacağım. Biz Meclis Üyesi Kemal Beyle birlikte İBB’ye gittik ve bazı sorunları anlattık. Üçyüzlü ’de trafiğin yoğun olduğunu söyledik. İstanbul’u pandemiden sonra yoğun bir trafik bekliyor, sizler bu meclise bile gelmekte büyük zorluklar çekeceksiniz. İki senedir İstanbul’a çivi çakılmadığı için bu problemleri yaşayacağız”

Karapınar: 20 yılda siz çözseydiniz

AKP’li Meclis Üyesi Çetinkaya’ya cevap vermek için söz alan İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Mikail Karapınar, “Geçtiğimiz günlerde Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İBB Meclisinde tam rakamı hatırlamıyorum ama bizde 61 tane spor tesisi vardı, bunlar geldi 27 ye düştü dedi. Şimdi ben geriye kalan spor salonlarına ne oldu? Bunun cevabını merak ediyorum.



İkincisine gelince Ömer Başkan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na atıfta bulunarak dedi ki; Önümüzdeki günlerde çok ciddi bir trafik sorunuyla karşı karşıya kalacağız. Bizde hep şunu söylüyoruz planlı büyüme, planlı büyüme. Şimdi 20 yıl İstanbul’u yönetip ortaya çıkacak trafiği yaklaşık 2 yıl belediyeyi yöneten İBB Başkanına mal etmek kesinlikle doğru bir şey değil. Çünkü biz size 20 yıldır söyledik fazla imar vermeyin, çarpık yapılaşma yapmayın, alt yapıyı düşünerekten büyüyelim.  Bu günkü geldiğim nokta şunu gösteriyor ki; İstanbul’da ciddi bir trafik sorunu var. Bunun sebebi de 2 yıldır İstanbul’u yöneten Ekrem Bey değil, 20 yıldır İstanbul’u yöneten iktidar belediyesidir.” Diye konuştu.

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı