İyi Partili Kara 'Belediyenin Çıkıp Ruhsatın Nasıl Verdiğini Açıklaması Gerekir'

İyi Partili Kara

İyi Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer kara Esenler Atışalan Caddesi üzerin bir market zincirinde çıkan yangında hayatını kaybeden Muhammet Ali Yaşar’a rahmet ailesine başsağlığı diledi. Kara: Böyle bir yer

Geçen günlerde İstanbul Esenler ilçesindeki bir markette çıkan yangında Muhammet Ali Yaşar isimli market çalışanı hayatını kaybetmişti. Olayın ardından haberlerde Yaşar’ın ‘uyuyakaldığı esnada çıkan yangında hayatını kaybettiği’ belirtilmişti. Konuyla alakalı gazetemize açıklamada bulunan İyi Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer kara “hayatını kaybeden Muhammet Ali Yaşar uyuduğu için değil yangın merdiveni olmadığı için, yani ihmal sonucu asansörde dumanda boğularak hayatını kaybetmiştir”

Haber: Serkan Basut
“İLÇEMİZİ YÖNETEN ZİHNİYETİN AYIBI"
Kara:  Öncelikle ölen Muhammet Ali Yaşar kardeşimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.  Yaptığımız araştırma sonucunda ve yetkililerin verdiği bilgiler doğrultusunda Atışalan caddesi üzerindeki marketin yangın merdiveninin olmadığını gördük. marketin deposunda elektrik aksamlı çıkan yangında, yangın merdiveninin olmaması bir vatandaşımızın yanarak hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Çıkan yangın sonucu olay yerinden kaçamayan ve ölümle sonuçlanan olayın ilçemizde yaşanması, ilçemizi yöneten zihniyetin ayıbıdır.  Böyle bir yere iş yeri ruhsatı kimler nasıl verdiklerinin hesabını elbette soracağız, esasen sorumlular bu ve bunun gibi yerlere gelişi güzel ruhsat verenlerdir.

Bize göre ortada büyük bir ihmal var. Hayatını kaybeden Muhammet Ali Yaşar’ın asansörde kalarak dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği yangını enine boyuna araştıracağız. Bu durum içler açısı bir durum. Buraya belediye nasıl ruhsat verdiğini araştırıyoruz. Belediye meclisine önerge vereceğiz ve belediyenin yangın merdiveni olmayan bir yere nasıl ruhsat verdiğini soracağız. Yangın merdiveni olmayan deposunda herhangi bir çıkışı olmayan bir yere, nasıl ruhsat verildi. Bu ihmale göz yuman kimse bu belediye başkanı da olsa hangi yetkili olursa olsun bu ihmalin hesabını yargı karşısında vermelidir”.

 
 
  • “İş Hanları Mülteci Oteli Olarak Kullanılıyor”
  • “verilen iş yeri ruhsatında bir ihmal varsa, ruhsatı verenlerden daha çok suçlu Belediye Başkanımızdır, ruhsatı verenler kadar sorumludur. Birileri kendine göre haklı olarak “belediye başkanımızın bilgisi dahilinde değildir, haberi yoktur” diyerek bu işin üstünü kapatmaya kalkışmasın, bizler daha önceden Belediye meclisine verdiğimiz önergeyle kendilerini uyarmıştık.  belediye başkanı Göksu Esenleri yönetmeyi bırakmış, işi gücü İmamoğlu ile uğraşmakla geçiyor. Göksu, Esenler’de yaşanan olumsuzlukları ve yanlışları görmediği gibi kadrosunun kendisini yanlış yönlendirdiğini ve bilgilendirdiğini görmekteyiz. Sayın Göksu’yu, Esenler halkı Esenleri iyi yönetsin diye seçtiğini kendilerine hatırlatarak, verilen ruhsatta ihmal varsa, imhalı yapanlardan hesabını sormasını ve sorumlu kişi veya kişiler hakkında gereğini yapmasını bekliyoruz.
 
“Yaptığımız bir araştırmada bir çok işyerinde bu ihmaller söz konusu, ilçe sınırları içerisinde bir çok iş hanı olarak kullanılan ve ruhsat verilen yerler var, İş hanlarımızın giriş kısmındaki dükkanlar hariç üst katlar olduğu gibi mülteci otelleri gibi kullanıyor.  Biz bunu daha önce belediye meclisinde de gündeme getirdik önerge verdik yetkililer tarafında bir çözüm bulunmadığı gibi önergelerimize de bir cevap alamadık. Bu İş hanlarında bir yangın çıkması durumunda buradaki insanlar mülteci olabilir sonuçta bir can, buralarda bir odada yaklaşık 10 kişi kalıyor yaşanacak bir faciada sorumlusu kim olacak" diye konuştu.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı