İyi Bir Ülke Yönetimi mi - Doğalgaz ve Petrolünüz mü?

İyi Bir Ülke Yönetimi mi - Doğalgaz ve Petrolünüz mü?

Kaz Dağı’nda faaliyet gösteren Alamos; Hani Muhalefet partileriyle ve cumhurbaşkanıyla dalga geçen Biden'ın, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Meksika ve Türkiye'de projeleri bulunan bir maden şirketi. Şirket, T&uum

Biz bu filimi, biz bu şovları ulus olarak daha önce seyretmiştik ve yaşamıştık. Büyük puntolarla gazeteler MÜJDE, televizyonlar MÜLDE haberlerini geçti, kadrolu yorumcular ağızlarından bal tamlarcasına anlattılar…  Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar; içerik olarak, şekil olarak, tamamen şov ve siyasi çıkar amacında olduğunu benim gibi muhalif olan yığınlar diyor ve düşünüyor.  Anlamayanlar veya anlamış oldukları halde iktidarın morali bozulmasın diye ana muhalefet ve muhalefetten sessizliği MÜJDE’YE tam destek oldu.

Ana muhalefet, sosyal medyacılar kadar yürekli, bilgili ve yaratıcı olamamasının arkasında neler yattığını bekleyip göreceğiz, “Tabiki Tren kalktıktan sonra veya Atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra…” Biz basın emekçileri olarak çok iddialı şeyler söylemenin doğru olmadığını bilmemize rağmen iddia ediyoruz; bu müjde değil daha önce bunun benzeri müjdeler verilmişti ama boş çıkmıştı.

Benim gibi düşünenler ve sokağın büyük çoğunluğu, “Şimdi de Karadeniz'de doğalgaz. Ayasofya tutmadı, NAVTEKS tutmadı, doğal gaz tutarsa 2021'de seçime hazır olun bu da tutmazsa daha büyük müjde veya otoriterleşmenin dozunu artıracak yasal düzenlemelere sıra gelecektir” diyor.

“İyi Bir Ülke Yönetimi mi Daha İyidir Yoksa 100 Yıl Yetecek Doğalgaz ve Petrolünüzün Olması mı?”
Bir başka sosyal medya yaratıcısı ve geçmişi eğitimle, düzenin yanlışlarına karşı mücadele ile geçen Öğretmenimiz…” Eğer biz ülke yönetimine ileri demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, liyakati hakim kılmazsak, beşeri bilimlere ve fenne gereken önemi vermezsek, mesleki ve teknik eğitime ağırlık vermezsek, bilime ve bilimsel araştırmalara yeterli bütçeler ayırmaz ve gereken önemi vermezsek tüm ülke topraklarından altın ve petrol fışkırsa bir anlamı olmaz. Kalkınmış ve refah içinde yaşayan bir Türkiye için olmazsa olmazlarımız;”demokrasi, insan hakları, sosyal devlet anlayışı, insanı esas alan yönetim anlayışı, toplumsal barış ve huzur, hukukun üstünlüğü, bilim ve fen, adalet, liyakat, çalışmak, üretmek ve de hakça paylaşmaktır” diyerek yaptığı paylaşımla konuyu özetledi. Peki, Ana muhalefet, ittifak başı, sol düşmanı Kemal ve yavru muhalefet siz ne diyorsunuz, kamuoyu merakla bekliyor.

Muhalefet seçmeni ve muhalefetten çare bekleyenler bekleye dursun, Erdoğan’ın Karadeniz’de doğalgaz rezervinin keşfedildiğini açıklaması öncesinde CHP Grup Başkanlığı’ndan, milletvekillerine gönderilen mesajda, “konuyla ilgili açıklama yapmamaları ve görüş bildirmemeleri” istendi. (Bu korku, bu biat değilde nedir?) Bazı parti düzenine uymayan, "Partilerin egemenlerine göre.." siyasi programa ayarlanmamış, ayarı kaçmış muhalif vekiller, partililer disiplinsizlik yaparak”   Dışa bağımlı olmamak adına, önemli bir çıkış yaptılar. Ama iktidara bağlı olanlar ise "Vatanımıza, milletimize ve geleceğimize hayırlı olsun” beyanını verdiler, bakalım bu kendini bilmez parti disiplinine uymayanların sonları ne olacak?

Ülkemin gerçeği:  Kaz Dağları’nın üstü bizim, yerin altı uçmuş yıllar önceden, doğal gazın uçmayacağı ne belli...Kaz Dağı’nda  Kanadalı maden şirketininaltın sahipleri"Yabancı işçi çalıştırmıyoruz. Türkler taş taşımakta çok iyiler” diyerek, biliyormusunuz emekçilerimizi, yurdum insanını aşağıladılar…


Kaz Dağı’nda faaliyet gösteren Halilağa Altın Madeni, 55 milyon dolara hani bu milletin…sına diyen Cengiz Holding’e verildiğini biliyormusunuz?
Alamos Gold; Hani Muhalefet partileriyle ve cumhurbaşkanıyla dalga geçen
Biden'ın, Amerika Birleşik Devletlerinin gelecekte reisi olacak kişisinin ülkesinin şirketine önce madenleri sonra papazı sahi kim verdi? (ABD), Kanada, Meksika ve Türkiye'de projeleri bulunan bir maden şirketi. Şirket, Türkiye'deki faaliyetlerini iştiraki olan, yüzde 100 sahibi olduğu Doğu Biga Madencilik üzerinden yürütüyor.

Muhalefet partileri özellikle Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a,” bu yerleri peşkeş çektiren sizsiniz, Müjdeyi peşkeş çektirmeyeceğinizin garantisini verirseniz esas MÜJDE buna denir” keşke diyecek yüreği olsaydı… Keşke boyun eğmeseydi.

Bekleyin maden gerçeğini yazacağım, selam olsun Kaz Dağlarından emekçi halkıma…