İttifak -İmamın Kayığı- Siyası Mezarlık

İttifak -İmamın Kayığı- Siyası Mezarlık

İttifak çatladı, patladı, dengeler allak bullak oldu. Önce Bahçeli, sonra Reis açıkladı “yerel seçimde ittifak yok” Cumhur İttifakı ise devam ediyormuş.

İttifak -İmamın Kayığı- Siyası Mezarlık

İttifak çatladı, patladı, dengeler allak bullak oldu. Önce Bahçeli, sonra Reis açıkladı “yerel seçimde ittifak yok” Cumhur İttifakı ise devam ediyormuş.

Görünen köy kılavuz istemez ama bu köy görünmüyor. Köy görünmediği içinde her kafadan bir ses çıkıyor, farklı senaryolar yazılıyor, konuşuluyor. Kulislerde en çok konuşulan ise “iki parti “kayıkçı kavgası mı yapıyor” AKP Kürt seçmenlere oynuyor diyenlerde var. Ama Kürt’ler “yeti sülalemizi içeri tıkayanlarla asla dost olamayız” diyorlar… Bu kayıkçı kavgası bakalım kimleri imamın kayığına bindirecek… Kimleri siyasi mezarlığa gönderecek. Tüm bu yazılan senaryolara rağmen MHP “Cumhur İttifakı Meclis’te devam eder” diyerek rahatlamak istiyor ama “Cumhur İttifakı’nı millet kurdu” diyen Erdoğan, Bahçeli’ye sen bir hiçsin diyerek moralleri alt üst ettiği bir gün yaşattı…

Kim ne derse desin yerelde ittifak olmayacak.
Şimdi gözler muhalefette, öncelikle ana muhalefet partisi CHP’de. CHP bu işten karlı çıkacak diyenlerde var, bekleyip göreceğiz diyenlerde var. Bir başka görüş ise CHP yönetiminin eli rahatladı, önseçim derdi ortadan kalktı, kimseyle ittifaka gerek yok, herkes “tıpış tıpış” oyunu verecek diyenlerde var. Yani halk çaresizlik içinde çare diye ana muhalefet partisi CHP’nin gösterdiği kim olursa olsun oyunuzu o kişilere vermek zorunda mı bilmiyoruz. CHP’nin projesi tek adamın “Ben kimi aday gösterirsem, il ve ilçe başkanlarım ne derse, o olur” anlayışı ile seçimlere girecek olması CHP’nin ve halkın en büyük rakibi olacak…

AKP’ ile MHP arasında İttifak yoksa CHP’nin Seçkinci bir parti olarak halkla empatik bir diyalog kurmasına ne gerek var diye düşünen CHP’liler çoğunlukta. Zaden CHP, il ve ilçe örgütlenmelerinde mutsuz ve umutsuz halk kitleleri ile diyalog kurabilecek kapasitede olanlara yer verilmediğini biliyoruz. CHP, içinde var olan sosyalistleri doğrayarak, dışlayarak geniş seçmen kitlelerine ulaşmak, mutsuz ve umutsuz kitlelerin sözcüsü olmak gibi sorumluluk dan da kurtulmuş oldu. CHP’nin şayet böyle bir isteği olsa, önseçim yapar ve yapılan önseçimle yoluna devam ederdi.
 
CHP iktidar olmak gibi bir programı yok, bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve geçmiş seçimlerde gördük. CHP’nin solcu adaylarla yıldızı barışık olmadı hep sağcı aday arayışına girdi. Bu durum yine aynı manzarayı yaşatacak gibi…
AKP ve MHP bir senaryo yazdı, muhalefete bakalım bu oyunun içinde yer alacak mı? Bakalım Andımız ve af tartışması kime yarayacak. Bakalım hangi partiler kendi tabanına ve seçmenine mesajlar vererek süreci kendi lehine çevirecek.

Bir diğer muhalefet partisi İYİ Parti’den en alasından değerlendirme geldi. “Çiftler arasında böyle tatsızlıklar olur” söyleminden kim ne aldığına bakacağız, acaba “bu işin içinde bir çapanoğlu mu var” diye düşünmeden geçemeyeceğiz Bir blok çöktü, bir taraf bertaraf oldu. Terk edenlerin mi, terk edilenlerin mi kazançlı çıkacağını, yoksa CHP’nin sağa evirilerek ilkesizleşip, hizipleşeceğini, başarı yerine yine hüsranı yaşayıp yaşamadığını bu seçimlerde göreceğiz.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı