İsyanım CHP Yönetenlerine - "Eline, Beline, Diline Sahip Ol"

İsyanım CHP Yönetenlerine -

Benzeyemediniz kurtuluş mücadelesi veren ulu Önder Atatürk’e, Tam bağımsızlık diyen emperyalizme kafa tutan Denizlere, Mahirlere, İbolara, Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmalı diyen İnönü’ye

Hacı Bektaş Veli'ye ait olan "Eline, Beline, Diline Sahip Ol" sözünü analiz ettiğinizde, bugünü ve bugün CHP içinde gelişen olayları ne güzel anlatıyor. Anlatıyor gücü elinde bulunduran AKP anlayışındaki güce tapınmanın CHP’ye sirayet ettiğini ve tek adamlığın CHP’ yede covid virüsü gibi bulaştığını.

Hacı Bektaş Veli, "Eline, Beline, Diline Sahip Ol" dedi ama ben ne yazık ki dilime sahip olamadım, olamam çünkü bu kadar aşağılık işlerin, kirli kişilerin, taciz ve sapık çeteleşmenin örgütlendiği, kemikleştiği, kastlaştığı bir yapının içinde, Pir Sultan, gibi İsyan kahramanı değil, isyanın neferi olmam normal değil mi?
Normal değil mi bu kadar aşağılık işlere bulaşanlara ve bu işleri bildikleri halde taciz ve kirli işleri yapan ve yaptıranları savunan, hesap sormayan elitsilere Osmanlının şeyhülislam geleneğine özenmiş, büzenmiş CHP egemenlerinin alayına. Canan’ına, Salıcısına, Bayraktutan’ına, Hüseyin Aksu’suna, genel merkezine, aşağıdan yukarıya tüm bu işleri belgesiyle gönderdiğim ama hesap sormayan, mağdurlara sahip çıkmayan CHP kadrolarına… Yazıklar olsun.

Başıma ne geldiyse “dilimden” geldi. Başıma ne geldiyse Pir Sultan’ın - Karamanoğlu Mehmet bey’in isyanlarını,  Ahi Evran’i kendime örnek almaktan, Marksizm’i benimseyip sol düşünceden esinlenip yaşamımı belirlememden, solun hamuruyla yoğrulmamdan, para pul için değil, halkın menfaatleri için mücadele yapmamdan dolayı başıma çok şeyler geldi – biliyorum gelecek.

İsyanım taciz girişimlerinin yaşandığı günlerde benimle yönetimlerde bulunan, görev yapan (iki ilçe yöneticinin haricinde) sesini çıkarmayan aşağılık yaratıklara. İsyanım sıralı yönetimlere giren Angus’ların bildiklerini konuşmayan tacizci namussuzları savunmasına. İsyanım CHP gençliğinintüm bu rezillikleri bildikleri halde” tacizi ve ağabeylerine esir olmalarına, boyun eğmesine, İsyanım menfaatçi, ahlak yoksunu bazı eski ilçe başkanlığı yapan şeref ve hasiyet yoksunlarına. İsyanım CHP Mahalle delegelerinin bu kadar kirliliğe bulaşanlara prim vermelerine ve tekrar tekrar ilçeye “bizi yeniden yönetin” onayını veren kul olmuş “MÜBAREK KOYUNLARA. İsyanım namussuzluğunu belgelediğim halde ben ilçe başkanıyım, ben yöneticiyim, gençlik kolu başkanıyım, il başkanı ve yöneticisiyim diye ekranlara yüzleri kızarmadan çıkan, görevlerinden ayrılmayan ve CHP’yi kirletenlere ve onlarla yan yana duran soytarılara.

Kendimi böyle tarif ederken sizi, eskilerden diktatörlük uğruna bir halkını perişan eden jül Sezar’a, Musolin’e Osmanlının Şeyhülislamcılarına vs… benzetiyorum. Yenilerden ise “bir kereden bir şey olmaz” diyen AKP’lilere, kirliliğin üstünü kapatmakta marifetli “ verdimse ben verdim” İLKSAN için diyen Demirel’e “Onu Küçük Turgut’a” sorun diyen Özal’a ve kirlilikleri yapanlara benzetiyorum.  

Benzeyemediniz kurtuluş mücadelesi veren ulu Önder Atatürk’e, Tam bağımsızlık diyen emperyalizme kafa tutan Denizlere, Mahirlere, İbolara, Bir memlekette namuslular namussuzlar kadar cesur olmalı diyen İnönü’ye, Ne ezen ne ezilen diyen Ecevit’e yani halkı için mücadele veren devrimci yurtsever ahlaklı insanlara. Benzeştiniz namussuz halk düşmanlarına.

Pir Sultan «Yorulan yorulsun ben yorulmazam-Derviş makamından ben ayrılmazam-Dünya kadısına ben sorulmazsam-Kalsın benim davam divana kalsın» dizeleriyle selam olsun tüm yalnız ama ahlaklı halkıma. Selam olsun şahsı çıkarlarını düşünmeden halk mücadelesi veren yurtseverlere, saygıyla eğiliyorum bu uğurda mücadele veren genç ve ileri yaşta toprağa düşen devrim şehitlerine.  
Yeni yılınızı kutlarım…

 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli