İşte Şeriat için pilot bölge

İşte Şeriat için pilot bölge

Malatya’da başlanan uygulama “başarılı” olursa tüm Türkiye’de yürürlüğe girecek.

 

 

 

 

 

 

Malatya’da başlanan uygulama “başarılı” olursa tüm Türkiye’de yürürlüğe girecek.

YURT GAZETESİ - ÖZEL HABER /Hükümet, Medeni Hukuk’u rafa kaldırdı. Aile düzenini imamlar belirleyecek. Malatya’da başlanan uygulama “başarılı” olursa tüm Türkiye’de yürürlüğe girecek.

AKP; evlenme, boşanma, aile içi şiddet gibi “ayrıntıları gündeminden çıkarmak istiyor. Bunun için de Medeni Hukuk’u yok sayıp “aile birliğini” imamlara havale etti. Malatya pilot bölge seçildi.

İmamlar, çiftleri barıştırmak için “akıl” verecek. Çiftler ikna olmazsa oturup dua edecek. Proje tutarsa tüm Türkiye’de uygulanacak.

Malatya’da resmi kurumlar tarafından alınan ilginç kararlarla, aile hayatında yaşanan kadına yönelik şiddet ve boşanma gibi sorunlar, hukuk yerine din kurallarıyla çözülecek ve bu “çözümler” tüm Türkiye’ye örnek olarak sunulacak.

Malatya İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz ay aldığı “kadına yönelik şiddeti imamlara havale etme” kararının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de ilginç bir projeye imza attı. Buna göre, boşanma aşamasında olan çiftler, mahkeme yerine “ak sakallı insanlara” gönderilecek. Malatya Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve İl Müftülüğü’nün ortak projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e sunuldu ve Şahin’den tam destek aldı.

AİLELERE DİN EĞİTİMİ VERİLECEK

“Koruyucu ve Kollayıcı Hizmetler” adlı projeye göre oluşturulacak komisyon, boşanmak isteyen ailelerin boşanmasını engelleyecek. Gelenek ve göreneklere bağlı “akil adamlar” ve “ak sakallı” insanların görev alacağı komisyon, çiftleri bir araya getirerek barıştırmaya çalışacak ve dini konularda bilinçlendirecek.

BAKAN PROJEYİ ÇOK BEĞENDİ

Projenin mimarı olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Bakan Fatma Şahin’in projeyi çok güzel ve uygun bulduğunu belirterek, bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olacağını savundu.

ERKEK MECLİSTEN KADIN KARARI

Malatya İl Genel Meclisi de 6 Ocak 2012 günü aldığı bir kararla kadına yönelik şiddeti imamlara havale etmişti. Hiç kadın üyesi bulunmayan il genel meclisinin ‘Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu’ tarafından hazırlanan raporu değerlendiren üyeler, bir kadının şiddet görmesi halinde yargıya değil, din adamlarına başvurulması yönündeki öneriyi oybirliğiyle kabul etmişti. Raporda, “Eşler arasında yaşanan şiddet olaylarında, yaşananların mahkemeye taşınmadan evvel bölgenin ileri gelenleri ve toplum üzerinde etkisinin olduğuna şüphe duymadığımız din adamlarının arabuluculuk yapmasına imkân tanınacak düzenleme yapılmalı” ifadeleri yer alıyordu.

Geçtiğimiz günlerde Malatya’ya gelen Bakan Fatma Şahin, gazetecilerin soruları üzerine İl Genel Meclisi’nin aldığı kararı da desteklediğini açıklayarak, bunun gerekli olduğunu savunmuştu.

MÜFTÜ’NÜN HABERİ YOK

Konuyla ilgili görüştüğümüz Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, müftülüğün de adının geçtiği “Koruyucu ve Kollayıcı Hizmetler” projesini bilmediğini belirterek, “Şu anda o konuyla ilgili bir bilgim yok. Belki bizi de düşünmüş olabilirler ama öyle bir komisyon toplanmadı, bir karar almadı” demekle yetindi.

KADIN ÖRGÜTLERİ TEPKİLİ

Kadın örgütleri, şiddet olaylarında din adamlarının veya başka kişilerin arabuluculuk etmesine karşı çıkarak, karara tepki gösterdi. Malatya Demokratik Kadın Platformu, daha önce yaşanan olayları örnek göstererek, “arabulucu barıştırmalarının” sağlıklı olmadığını ve birçoğunun cinayetle noktalandığını vurguladı.

Malatya Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Şeyda Öztürk de kararı sağlıklı bulmadığını belirterek, “Öncelikle laik ve bilimin de rol aldığı bir ülkede yaşıyoruz” dedi. Öztürk, bu kadar önemli ve detaylı bir konuda bilim adamları ve alanında uzman kişilerin bir tarafa bırakılmasının sonuç vermeyeceğini kaydetti.