İşte CHP kurultayının tarihi

İşte CHP kurultayının tarihi

Kılıçdaroğlu, Olağanüstü Tüzük Kurultayı tarihinde karar kıldı. CHP liderinin oyun planı ne?

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Kılıçdaroğlu, Olağanüstü Tüzük Kurultayı tarihinde karar kıldı. CHP liderinin oyun planı ne?
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın toplanması için 3 Mart tarihini belirledi. Kılıçdaroğlu, kurultay tarihini belirlerken, bir de oyun planı yaptı.

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav ve arkadaşlarının topladığı 362 imza (teslim edilmeyenlerle birlikte 402) üzerine Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nı toplamak zorunda kalan CHP yönetimi, Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine çalışmalara başladı. Kılıçdaroğlu'nun kurmayları, tüzük taslağı çalışmalarını da hızlandırdı.

www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre, büyük bir gizlililikle yürütülen çalışmalar, kurultayın yapılma tarihi olarak belirlenen 3 Mart'a göre ayarlandı. Kılıçdaroğlu, kendisinin tercih ettiği 3 Mart tarihini çok az kurmayıyla paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun oyun planına göre, kurultayın 3 Mart 2012 tarihinde yapılması "uzun vadeli" bir planın da ilk adımı...

Kılıçdaroğlu, kurultay tarihini açıklayana dek, kurmayları arasında bulunan Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve arkadaşları da genel merkezin tüzük taslağına son halini verecek. Genel merkezdeki kurmaylar ise, Tüzük Kurultayı'nda hangi maddeleri gündeme getireceklerini belirleyecek. Sav ve arkadaşlarının tüzük taslağına karşı, genel merkez kendi taslağı ve gündem maddeleriyle kurultaya katılacak.

www.gercekgundem.com'un edindiği bilgiye göre, kurultay tarihinin 3 Mart - Cumartesi olarak seçilmesinin bir başka amacı ise şu:

Kurultay 3 Mart'ta yapıldığı taktirde, tüzük değişmiş olacak. Kılıçdaroğlu böylece kendisine karşı olan delegeler karşısında zaman kazanacak. ''Bakın tüzüğü değiştirdim" mesajı vererek, tepkileri azaltmaya çalışacak. Buna rağmen, tüzük değişikliğini yeterli bulmayan ve Parti Meclisi'nin değişmesini talep edebilecek delegelerin ''imza toplama" girişimi karşısında ise "takvim" ve "zaman kazanma" formülü devreye girecek. Kurultay salonunda "Seçimli Kurultay" için imza toplamaya başlama ihtimali olan delegeler, bunu başarmış olsalar bile "takvim sıkışıklığı"yla karşı karşıya bırakılacak.

Kılıçdaroğlu'nun hesabına göre, kurultay salonunda imza toplanmaya başlansa bile, imzaların toplanma ve işleme girme süreci 15 günü bulacak. Yeterli imzanın toplanması karşısında Parti Meclisi'nin yeniden seçilmesi için yapılacak olan kurultay ise en erken 45 gün sonraya kalacak. Bu ise, Parti Meclisi seçiminin Mayıs ayının ilk haftasını bulması demek.

Böylece, Sav ve Baykal'a yakın delegeler kurultay için imza toplamış olsalar bile, bunun hiçbir anlamı olmayacak. Çünkü; Nisan ayı içinde tüm illerin il delegeleri ve ilçe başkanları değişmiş olacak. Kılıçdaroğlu, bu süre içinde, kurultayı erteleme yetkisini kullanacak. Böylece, Haziran ayında il başkanları da seçildikten sonra, kendisini, ekibinin seçtirdiği delegelere emanet edecek. Böylece, genel başkanlık koltuğunu garantiye alacak.