İstanbul'un, Mental Şampiyonu Göktuğ Yılmaz

İstanbul

Soraban World Mental Aritmetik İstanbul Olimpiyatları Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda yüzlerce öğrenci ve velinin katılımıyla gerçekleştirildi.



İstanbul’un Mental Şampiyonu Göktuğ Yılmaz

Soraban World Mental Aritmetik İstanbul Olimpiyatları Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda yüzlerce öğrenci ve velinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Her yıl Mayıs ayı sonunda düzenlenen Soraban World Mental Aritmetik İstanbul Olimpiyatları şampiyonasında, şampiyon değişmedi. Geçen yılın Şampiyonu olan Esenler Tomurcuk Dershanesi öğrencisi Bahadır Göktuğ Yılmaz çift kupa ve madalya kazanarak, bu yıl da şampiyonluğunu ilan etti.

Minik dâhiler ileride daha büyük işler başaracaklar
İstanbul’un birçok ilçesinden öğrencinin katılımıyla gerçekleşen program Ebrar Dilara Öztürk’ün sunumuyla Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Esenler Tomurcuk Dershanesi Müdürü Mücahit Erarslan bu yaşlarda bu işleri başarabilen bu minik dâhilerin ileride daha büyük işler başarabileceğinin altını çizerek tüm yarışmacılara başarılar diledi.

Seref Yumurtacinin sahneye davet edilmesiyle baslayan program 5 ayri kategoridedüzenlendi.  5 ayri kategorideanzan ve abaküs dallarındayarışanöğrencilerbirçok rekora imza attı. Kullandiklari abaküsle toplama çıkartmaçarpma ve bölme işleriniçok hızlıve doğrubir şekildeyapan öğrencilersalondakiizleyicilerdende büyükalkışaldı.


Sırahafızadanişlemyapmayageldiğindeiseizleyicilerbüyükşaşkınlıkyaşadı. Yarımsaniye Aralıklarla 60 sayıyı hatasız bir şekilde toplayan öğrenciler salondan büyük bir ilgitopladı.

Esenler Tomurcuk Dershanesi ve Avcılar Soraban World Mental Aritmetik in büyük başarı gösterdiği Olimpiyatlar yine en sonda bu iki şubenin öğrencileri tarafından yapılan muhteşem bir Show ile sona erdi.  Bu Show esnasında hafızadan iki üç ve dört basamaklı sayıları hesap makinesinden daha hızlı bir şekilde toplayabilen çocuklar daha sonrada aynı işlemleri konuşarak ve oyun oynayarak gerçekleştirdi.
 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli