İstanbulluların Sana Güveni Var Ama Sen Ne Yaptın Kadir Abı'

İstanbulluların Sana Güveni Var Ama Sen Ne Yaptın Kadir Abı

Arsa alımını itiraf eden İBB Başkanı Kadir Topbaş ne FETÖ'cü damadından ne de 400 milyon lira peşkeşten bahsedebildi. Kamuoyu şimdi Kadir Topbaş'ın istifasını ve arsa alımının iptalini bekliyor.

İstanbulluların Sana Güveni Var Ama Sen Ne Yaptın “Kadir Abı”
 
BB Başkanı Kadir Topbaş, Analiz merkezi yayın yönetmeni Fatih Tezcan'ın yazısındaki skandala kaçamak cevaplar verdi. Topbaş, "Böyle bir satış yok, iftira!" diyen kraldan çok kralcılara kapak yaparcasına arsa alımını itiraf ederken fazladan ödenen 400 milyon liranın hesabını vermek yerine istifa öncesi son kozu olan duygu sömürüsüne girdi ve "İstanbul'un bunca senelik belediye başkanıyım" demekle yetinebildi.
 
Arsa alımını itiraf eden İBB Başkanı Kadir Topbaş ne FETÖ'cü damadından ne de 400 milyon lira peşkeşten bahsedebildi. Kamuoyu şimdi Kadir Topbaş'ın istifasını ve arsa alımının iptalini bekliyor.
 
Fatih Tezcan'ın deşifre ettiği ve Türkiye kamuoyunda gündem olan toplam 436 milyon liralık İBB-FETÖ Skandalı'na ilk cevap İBB'den gelmiş ancak İBB Twitter hesabında hukukla tehdit etmekle yetinmiş, hiçbir soruya cevap verememişti.
 
 İşte Kadir Topbaş'ın cevabı... Karar sizin!

KADİR TOPBAŞ: EVET ARSAYI ALDIK AMA SORUN NİYE ALDIK!
Kadir Topbaş "Vatan Caddesi'ndeki bir araziyle ilgili iddialar var. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?" sorusunu her zamanki gibi geçmiş dönemde yaptığı para paylaşımları nedeniyle menfaat şebekelerinin kendisinde olan sırlarına atıf yaparak (!) ve asla peşkeş çektiği parayla ilgili hele de bu son 400 milyon liranın FETÖ'cü damadının ortağına gitmesiyle alakalı konuya girmeden etraftan dolanarak şöyle yanıtladı:
"Üzüntümü ifade etmek isterim. İstanbulluların bana güveni var. Bundan dolayı 3 dönemdir başkanlık yapıyorum. Güvenmeseler beni seçmezlerdi. Bu güveni istismar ettirmem. Bu kentin aleyhine hiçbir kararı belediyemiz onaylamaz. Karşıma çıkan adaylar ve bir takım çevreler zaman zaman bazı iddialarda bulundu. Hepsi boş çıktı. Herkes bir şey söylüyor. Arkadaşlarım, tüm prosedürlere uygun şekilde, kendi çalışmalarını yaptılar. Yanlış yapılmasını asla istemeyiz.

Gerekli değerlendirmeler yapıldı ve bu sonuçlar ortaya çıktı. Birileri çıkıp, kendilerine göre değerlendirmeler yapıyor. Yargı süreçleri başlatıldı. Devam edecek. Oranın bir imar izni var. Orası yapılmasın diye hep müdahale edildi. Çünkü orada bir meydan, boşluk kalsın. Biz de çevresini daha da büyütelim, o bölgenin ihtiyacı olan bir meydan yapalım. Halk tarafından kullanılacak bir hale getirilsin... Değerlendirme yapılacak ama asla rahatsız edilecek bir şey yapmak istemeyiz oraya. Daha önce neler yapılmak istendi oraya. Bunları yaptırmamaya yönelik mücadelemiz oldu. Oraya AVM yapılmak istendi, çok ciddi müracaatlar ve birtakım çevreleri baskı olarak üzerimize getirmeye çalıştılar. Buna karşı durduk, izin vermedik."
Kaynak:Analiz merkezi



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli