İstanbul'a kar geldi

İstanbul

İstanbul'u öğleden sonra etkisi altına alması beklenen kar yağışı erken başladı. Kentin yüksek yerlerinde etkisini gösteren kar yağışı, yoğun olarak Tuzla, Pendik ve Kartal'da etkisini gösterdi. Avrupa yakasında da y&uu

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, kar tedbirleri için seferber oldu. Belirlenen bazı merkezlerde tuz yığınağı yapıldı. 
 
Kar küreme ve tuzlama araçları ile yolda kalan araçları kurtarmak için çekiciler hazır tutuldu. Metrobüs durakları ve ana istasyonlarda da küreme ve tuzlama araçlarının hazır bekletildiği görüldü.  
 
METEOROLOJİ UYARIYOR
 
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İç Anadolu'nun batı kesimleri, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde hafif, Marmara'nın kuzeydoğusu ile Karadeniz kıyı kesiminde yer yer yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısında ise yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4-12) olmak üzere ülke genelinde azalacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya ve Adana kıyı kesimlerinde kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi bekleniyor.
 
Kaynak: Hürriyet Gazetesi



  • Pazar 36.7 ° / 23.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli