İstanbul'a Oy Kullanmak İçin Döndüler

İstanbul

İptal edilen 31 Mart İstanbul seçimlerinin ardından, yeni seçimin tarihi 23 Haziran olarak belirlenmişti. İstanbul seçimlerinin tam da yaz tatiline denk gelmesi tartışmalara neden olmuştu.

Herkesin kafasında "tatile gidenler geri dönecek mi" sorusu varken, sosyal medyada tatilden oy kullanmak için İstanbul'a dönenlerin binlerce seçmenin videoları, resimleri paylaşıldı. Seçmenler, yurdun dört bir yanından ve yurt dışından oy kullanmak için İstanbul’a dönmeye başladı. Dönüş yollarında uzun trafik kuyrukları oluşurken, otogarlar ve havaalanları da dolup taştı.
 
“Bir Şehrin İhanetten Kurtularak Çağdaşlaşmasının Seçimini Yapıyoruz”
Oy kullanmak için yaz tatilini yarıda kesen, bağ bahçe işlerini bırakarak Esenlere gelenlerden Ordulu Hüseyin Tiryaki,”İş, güç önemli ama daha önemlisi ülkem, çocuklarımın yarınlarıdır. Bu mesele memleket meselesidir, bir siyasi parti meselesi değildir.  Biz hükümet seçmeyeceğiz ama birikimlerimizin korunacağı, bir şehrin ihanetten kurtularak çağdaşlaşmasının seçimini yapmak adına oy kullanacağız. Bugüne kadar her şey çok kötü yapıldı, bir genç insan bakın “barış diyor, hak, hukuk, adalet” diyor halk, insan emek diyor. Ben o insana oy vermek, destek olmak için geldim. İnanıyorum sizde inanın HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK” dedi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli