İstanbul ve Esenler'de Terör Örgütü Operasyonu

İstanbul ve Esenler

İstanbul'da ve Esenler’de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda aralarında 9 avukatın da olduğu, 29 şüpheli gözaltına alındı.


İstanbul ve Esenler’de Terör Örgütü Operasyonu

İstanbul'da ve Esenler’de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda aralarında 9 avukatın da olduğu, 29 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele ekiplerince, özel harekât polisi ve Polis helikopteri desteğiyle başta Fatih.Esenler Beyoğlu,Bahçelievler ve Sultangazi olmak üzere 15 ilçedeki 32 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı ve yakalama kararı bulunan 12'si avukat, 49 şüpheliden 9'u avukat, toplam 24 kişi gözaltına alındı.

Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAD) adı altında örgütsel faaliyet yürüttükleri iddia edilen şahıslara yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan Hüseyin B'nin, 13 Mart'ta Ankara'daki saldırının faili Seher Çağla Demir ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan torunu Heja Türk'ün de avukatlığını yaptığı belirtildi.

Şüpheli avukatlardan bazılarının, çeşitli eylemlere ilişkin yargılanan müvekkillerini, terör örgütünün dağ kadrosuna katılmaya teşvik ettiği de öne sürüldü.

Arama yapılan Dernek ve şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman, Çek yapımı 7,65 milimetre çapında silah ve bu silaha ait 2 adet şarjör, toplam 54 MKE yapımı fişek, 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ve buna ait 8 mermi, 2 av tüfeği, 10 mermi, dijital malzeme ve cezaevlerindeki örgüt mensuplarına terör örgütünün talimatlarını iletmek için taban kısımlarında özel bölümler hazırlanarak dikilen çok sayıda spor ayakkabı ele geçirildi.

Gözaltına alınan Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma hastanesin'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesinde'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğne götürüldü.





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı