İstanbul Trabzon Federasyonunun Ötekisi Yok

  İstanbul Trabzon Federasyonunun Ötekisi Yok

Çiçeği burnunda, ama büyük işleri başarmak, büyük projeleri hayata geçirmek için yola çıkan İstanbul Trabzon Federasyonu Mecidiyeköy’deki dernek merkezinde iftar yemeği verdi. Gü

 
İstanbul Trabzon Federasyonunun Ötekisi Yok

Çiçeği burnunda, ama büyük işleri başarmak, büyük projeleri hayata geçirmek için yola çıkan İstanbul Trabzon Federasyonu Mecidiyeköy’deki dernek merkezinde iftar yemeği verdi. Günden güne büyüyen ve büyük işlere imza atan İstanbul Trabzon Federasyonu, başkan Dursun Çağlayan’ın, verdiği İftar sofrasında dernek başkanı ve yönetim kurul üyeleri, folklor ekibi ve saygın davetliler Trabzon’un ve ülkenin geleceğine dair ne gibi katkımız oluru konuştular.
 
İstanbul Trabzon Federasyonu,İftar yemeğine Genel Başkan Dursun Çağlayan, yönetim kurul üyeleri, başkan yardımcıların, folklor hocası Osman Kurt, gazeteciler ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.



Yemek sonrası basına kısa bir açıklamada bulunan İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, “biz her zaman bir arada olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşayan ve bu geleneklere sahip olan neslin torunlarıyız. Bu geleneğimiz bin yıllardır devam ediyor. Federasyonumuzun ötekisi yok, herkese, her görüşü, memleketi neresi olursa olsun, kimliğine bakmadan ayni nazarda bakar, herkesi ayni sevgiyle kucaklarız, muhabbet ederiz. Bugün burada olmak, bir arda olmak kadar güzel ne olabilir. Bizler lokmamızı bölüşen, acılarımıza birlikte gözyaşı döken, sevinçlerimizi türkülerle, horonlarla, halaylarla, sevinç içinde yaşayan ve yaşatan bölge insanıyız. Bu büyük kültürümüzü yaşatmak ve tüm insanlara anlatmak için federasyonumuzu kurduk.  
 
İftar sofralarını gösteriş için değil, bir siyasi amaca yaklaşmak için değil, bir arada olmanın, lokmalarımızı baylaşarak ülke insanımızın kardeşlik bağlarını geliştirerek, kavgasız bir ortamın olabileceğini herkese göstermek için iftar sofralarını kurarız, orucumuzu açarız. Bizi takip edin ve neler yaptığımızı önümüzdeki günlerde göreceksiniz.
 
Trabzon'u Dünya'ya T
anıtmayı Görev Kabullendik
Federasyonumuz evrensel düşünen ve çağdaşlaşma yolunda insanlığa, doğaya, canlıya, çiçeğe, böceğe yani tüm evrene hizmet amacıyla kurulmuştur. Kültürel faaliyetlerimiz, yani Karadeniz’in, Trabzon’un yaşamını, insanını, yaşam şartlarını, güzelliklerini, yaylaların, tarihi geçmişini tüm dünya'ya tanıtmayı görev kabullendik. Kadınlarımız, gençlerimiz bizim en çok değer verdiklerimizdir. Onlar bu coğrafyanın geleceğidir, yarınlarıdır. Yaşlılarımız saygı beklerken, ölülerimiz hatırlanmak ister bu görevleri ve sorumluluğu üstlenmek elbette federasyonumuzun görevleri arasındadır. Bu vesile ile tüm halkımızın Ramazan bayramını kutlar, huzurun, barışın ve bereketin ülkemizde ve dünyada egemen olmasını dilerim” dedi. 





  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.3 ° / 27.8 ° Güneşli
  • Perşembe 40.8 ° / 28.2 ° Güneşli