İstanbul Sol Kanattan Kaftancıoğlu'na Destek

İstanbul Sol Kanattan Kaftancıoğlu

CHP İstanbul sol kanat temsilcileri il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu il başkanlığında ziyaret etti. Sol kanat adına sözcü Ali Aslan ve beraberinde ki sol kanat üyeleri Kaftancıoğlu’na tebriklerini ve desteklerini sun

İstanbul Sol Kanattan Kaftancıoğlu’na  Destek
CHP İstanbul sol kanat temsilcileri il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu il başkanlığında ziyaret etti. Sol kanat adına sözcü Ali Aslan ve beraberinde ki sol kanat üyeleri Kaftancıoğlu’na tebriklerini ve desteklerini sundular.
 CHP’nin 36. Olağan İl Kongresi’nde İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu’yu tebrik eden sol kanat üyeleri, göreve gelir gelmez siyasi iktidarın saldırılarının hedefi olan Kaftancıoğlu’na destek olduklarını ve yalnız olmadığını söylediler.


İcazet almayacağız, irade ortaya koyacağız
Kaftancıoğlu,’’ İstanbul’u, saraydan alıp halka vereceğiz. Solcuyum demekle solcu olunmuyor. Solun evrensel ilkelerini ve değerlerini kavrayarak projeler üretmek görevimizdir. İcazet alarak değil, irade ortaya koyarak ülkemizdeki bu kötü gidişe hep birlikte, elele vererek son vereceğiz. Bugüne kadar siyaseti toplum çıkarlarını gözeterek yaptım. Kapalı kapılar ardında değil, açık yaptım. Şu ana kadar genel başkanla hiçbir isim hakkında konuşmadım, zaten isimler üzerinde konuşmam doğru olmazdı. Benim için şu şu mevkide,  bu bu mevkide olacak diye bir düşüncem yok! Önemli olan ilkeler ve örgüt iradesidir. Örgütümden beklentim, ben olmazsam yokum anlayışından vazgeçerek benden daha iyisi var, partim var, CHP var diyerek iktidarı hedeflemesidir.
Delegenin iradesini temsil etmek gibi bir anlayışta değilim. Delegenin özgür iradesine saygılıyım ve kimsenin iradesine ipotek koymak gibi bir anlayışı kabullenmem. Tüm delege arkadaşlarımın imzalarını topladım. Örgütümün haklarını savunmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Herkes diyor, benim İstanbul il başkanı seçilmemle İstanbul’a umut doğdu. Ama bende kimseye gidin devrim yapın demiyorum. Böyle bir beklenti de kimse kimseden beklemesin. İstanbul’da doğan umudun Türkiye’de yeşermesi hedefimizdir ve ilkeli duruş önceliğimizdir. Bakınız, Türkiye’de kirlenen siyaset günden güne kirleniyor. Kirlenen bu siyaseti kurtaracak olan namuslu, ahlaklı, ilkeli ve parti ideolojisine bağlı olan genci - yaşlısı, kadını -erkeği ile el ele vererek başaracağız” dedi 
   .

“Bizlere kurtarıcı değil,  eşitler hareketi lazım”
Daha sonra sol kanat adına konuşan Münir Aydın, Sayın il başkanımıza güveniyoruz ve destek oluyoruz. Başkanımıza görevinde başarılar dileyerek yanındayız diyoruz. Bizler, sol anlayışı benimseyenleriz. Parti meclis üyesi olmak isteyenlerin de sol anlayışta olmasını istiyoruz. Örgütün iradesini yukarıya taşıyan, iradeyi gösterenlerle yürümeliyiz. Bizlere kurtarıcı değil,  eşitler hareketi lazım. Partimizin ve ülkemizin sorunları kurtarıcıyla değil örgütlü hareketle ve ekip anlayışı ile çözülür. Faşizm geldi torba yasalarla her gün ülkenin aydınları, yazarları, çizerleri ve sivil toplum örgütlerinin üzerine baskılar uygulanıyor. Bu baskılardan TMMOB ve TTB son günlerde hedef alınarak en ağır bedelleri ödüyor. %70 oyla seçilen bir odanın görüşlerini tanımamak, %98 ile seçilen TMMOB’ a faşizana baskı uygulamak Türk toplumunun vicdanını yaralıyor.
Ancak tüm baskılara rağmen bizler toplumumuzun ve ülkemizin yarınları için kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Üzerimize yapılan baskıları bilinçli, eğitimli ve örgütlü yapılanmalar kurarak engelleyebiliriz. Bunun için parti içi eğitimlere ağırlık vermeliyiz. Ancak, eski alışkanlıkla faydası olmayan yanlış eğitimden vazgeçerek yeni bir eğitim sistemini yaygınlaştırmalıyız. Parti programımızda sıkıntı yok ama uygulamada var. Teori ile pratik birbirini tamamlarsa, biz iktidar oluruz. Ön seçimden asla vazgeçmemeliyiz. Örgütü kucaklayan donanımlı ve projeli üyelerimizle komisyonlar kurarak, nerede ne gibi eksiğimiz ve ne gibi bir sorunumuz varsa oraya müdahale etmeliyiz” dedi.

“İçimizdeki umut yeşerti”
Son sözü kadınlar söyler diyen Kaftancıoğlu, Hülya Güntaş’a söz verdi.
Güntaş, “Sayın Başkanım Bir Kadının İl Başkanı seçilmesi bizleri gururlandırdı, onurlandırdı ve içimizdeki umudu yeşertti. Biz kadınlar olarak yanınızdayız. Sizlere omuz vereceğiz, destek olacağız. Hep birlikte mücadele yaparak, çok çalışarak partimizi iktidara taşıyacağız. Halkın iktidarını kuracağız. Yolumuz ve solumuz açık olsun. Kazanan ülkemiz ve halkımız olacaktır” dedi.

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli