İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi kuruldu

İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi kuruldu

TTB, SES, Devrimci Sağlık İş ve çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisinin katılımıyla İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi'nin kurulduğunu bugün (28 Şubat) TMMOB Mimarlar Odası’nda aç?

 

 

 

 

 

 

Sağlık emekçileri, GSS ile her geçen gün daha fazla gasp edilen sağlık hakkına sahip çıkmak üzere İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi'nin ilk adımlarını attı

TTB, SES, Devrimci Sağlık İş ve çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisinin katılımıyla İstanbul Sağlık Hakkı Meclisi'nin kurulduğunu bugün (28 Şubat) TMMOB Mimarlar Odası’nda açıkladı.

Basın açıklamasında ilk konuşmayı yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Taner Gören, sağlık alanında yaşanan sorunlara dikkat çekerek birinci basamak olan koruyucu sağlık hizmetlerinin artık tamamen Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) devredildiğini belirtti. Gören, ASM’lerin tüm ihtiyaçlarını aile hekimlerinin karşıladığını buraların küçük özel muayenehaneler haline dönüştüğünü söyledi. Tüm sağlık kuruluşlarının ticari bir alan haline dönüştürüldüğünü ve sağlık alanında özel sektörün hızla geliştiğini ifade eden Gören, sağlık alanında yaşanan sorunları sadece sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntı olarak görmediklerinin altını çizdi. Gören, taşeron sağlık işçilerinden hekimler ve hizmeti alan herkesi kapsayacak biçimde kurulan sağlık hakkı meclisleriyle birlikte ulaşılabilir, nitelikli ücretsiz sağlık hizmeti için mücadele edeceklerini belirtti.

Gören'in ardından söz alan Devrimci Sağlık-İş Genel Sekreteri Gürsel Kaya, sağlık hizmetlerinde çok kâr hedefiyle, tedavi katılım payı, reçete payı adı altında alınan paraların, zaten açlık sınırının altında yaşamaya çalışan insanların yaşam hakkını ortadan kaldırdığını ifade etti. Kaya, güvencesiz sağlık işçileri olarak paralı sağlık hizmetlerine ve taşeronlaştırmaya karşı sağlık hakkı meclislerinde mücadele edeceklerini belirtti.

Sendikalardan, odalara, kadınlara, işsizlere…
50’ye yakın örgüt adına basın açıklamasını okuyan SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, işçi sendikaları, memur sendikaları, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, tüketici dernekleri, köy dernekleri, muhtarlar, aydınlar, sanatçılar, işsizler, kadınlar ve gençlerin katılımıyla Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasını durdurmak için bir araya



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı