Tarih: 31.03.2013 15:23

İşsizlik, Yoksulluk ve Adaletsizlik

Facebook Twitter Linked-in

Haber/ Hüseyin Koç


İşsizlik, Yoksulluk ve Adaletsizlik

 
Esenler’de kent çarpıklıklarından, işsizlikten, adaletsizlikten eğitim çalışanları da nasiplerini aldılar.
 
Esenler ilçesinde 1.950 civarında öğretmenin görev yaptığı okullarımızda 450’ye yakın ücretli öğretmeninde eğitim camiasında hizmet verdiğini biliyoruz, ayriyeten dershanelerde ve sürücü kurslarında da birçok öğretmenin görev yaptığı bilinmektedir. Bu öğretmenlerin hepsinin üniversite mezunu olduğunu, emeklerinin sömürülerek birer ücretli köle haline getirildiğini ve kendilerine sahip çıkılmadığını yerinde inceledik.
 
Diğer meslektaşları gibi aynı işi yapan bu öğretmenlerimiz aldıkları ücretlerin insanlık onurunu incitecek rakamlarda olduğu ortada. 500 lira ile 800 lira arasında maaş alan bu öğretmenlerimiz, hayat ipine ucundan tutunmak için insanüstü bir mücadele veriyorlar. Ayda 20 saat motor dersi veren öğretmenler ise 250 lira gibi komik ücret aldıklarını, tuzu kuruların anlaması da mümkün değildir. Bu kadar maaşı almak için ise mevcut iktidarın kandırmaca ipine tutunmanızı, birazda yağcılık yapmanız gerekiyor. İsterseniz böyle bir düzene ayık uydurmayın o zaman da iş bulma şansınız olmayacağını göreceksiniz.
 
Ülkenin bu durumda olduğunu bilerek ülkede açlık ve yoksulluk yok diyenlerin, emek gaspı yapılmıyor diyenlerin emeği elinden alınanlardan daha akıllı olduğu bir gerçektir.
 
İşin çarpıcı yönü ise üniversite bitiren ile bitirmeyenin, işi olan ile olmayanın bu gidişattan bir hayli memnun olmaları ise bizim gibi düşününler de akıl tutulmasına neden oluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —