İsrail ve Rumlar Doğalgaz Bulmuş, Biz Niye Bulamıyoruz?'

İsrail ve Rumlar Doğalgaz Bulmuş, Biz Niye Bulamıyoruz?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Kıbrıs doğalgaz meselesi konusunda büyük mücadele verdiğini söyleyerek “Cumhurbaşkanının benim için söyledikleri provokasyondur, manipülasyondur.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Eğer ki Akdeniz’de veya Kıbrıs’ta petrol ve doğalgaz aramayın veya bu kuyuları kapatın ya da neden açtınız dediysem Dünya’nın en alçak insanıyım, yarın bu meclisten istifa edeceğim. Kıbrıs’ta Yalnız Kalmışız, Tehditlere Boyun Eğmişiz”” dedi

AKDENİZ’DE ARAMA ÇALIŞMASI YAPAN BİR GEMİNİN GÜNLÜK MALİYETİ 50 BİN DOLAR
Milletvekili Ali Mahir Başarır, TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)’nun Akdeniz’de, Norveç’ten satın alınan 2 gemi ile petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını Meclis gündemine taşımıştı. Halk TV’ de Türkiye Nereye programında kendisine Cumhurbaşkanının çamur attığını ve tehditler aldığını söyledi Ali Mahir Başarır, “ Cumhurbaşkanının milliyetçiliği zamana, mekana, seçime ve konjonktüre göre değişir. Ben devleti kuran bir partinin milletvekiliyim. Bana iftira atarak, Ankara’da bir mitingde karalama yapan Cumhurbaşkanına soruyorum “Çamur atmak bu kadar kolay mı?” Bu söylemlerden sonra ailemin, çocuklarımın başına bir iş gelirse bunun hesabını verebilecek misiniz?” Vatandaş üzerinde tasarruf tedbirleri uygulanırken, Akdeniz’de arama çalışması yapan bir geminin günlük maliyetinin yaklaşık 50 bin dolardır.
 
İSRAİL VE RUMLAR 300 MİLYAR M3 DOĞALGAZ BULMUŞ, BİZ NİYE BULAMIYORUZ?
Akdeniz’de doğalgaz ve petrol aramak için Fatih Ve Yavuz isimli iki arama gemimiz var ama İsrail ve Rumlar aynı alanda 300 milyar m3 doğalgaz bulmuş, biz niye bulamıyoruz? Bu iki geminin birini satın aldık. Bu iş için 2 milyar dolar harcadık, harcansın hiç önemli değil, milli bir meseledir. Ben şunu sordum, iki milyar doları harcarken bunu siz bir ihale ile mi yaptınız, bu şeffaf mıdır? Böyle bir milli meselede yolsuzluk yapılıyorsa ki yapıldı. Bu gemileri yaptınız ve bu gemiler kıyılarımızda 40 gündür yatıyorlar ve günlük maliyetleri 50 bin dolar TPAO ve BOTAŞ’I özelleştirdiniz, tüm çalışan kadroyu lav ettiniz.
BİZE CUMHURBAŞKANI MİLLİYETÇİLİK DERSİ VEREMEZ
Bakanın akrabalarını yönetici yaptınız yani bugün bir kuyu ekibiniz yok, doğalgaz bulunsa boruları döşeyecek kuyu ekibiniz yok.  Rumların tutuklama kararı verdikleri personel yapancı. Bana iftira atan, hakaret yapan Cumhurbaşkanı, ABD Birleşmiş milletler sözcüsü” ne işiniz var orada” dediğinde ne söyleyebildiniz ona? Yunanistan, “Avrupa’nın şımarık çocuğu” dedi, ne yaptınız onlara. Rumlar, bizim personelimiz hakkında tutuklama kararı verdiler, onlara ne söyleyebildin? Bize en son milliyetçilik dersi verecek olan zat Recep Tayyip Erdoğan’dır.
1974’de ABD ve Yunanlıların baskısına rağmen beş günde Kıbrıs’a giren ve Türk bayrağını diken bir partinin vekiliyim. Siz ağzınızı açmaya korkuyorsunuz ve konuyu saptırıyorsunuz. Sen bu gemileri aldıysan o aramayı gideceksin,  yapacaksın. Bakınız beni sorguladıktan beş gün sonra Dünya tarihinin en anlamlı “ABD defol”  eylemini yapan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yıl dönümüydü, sen çıkıp ABD’nin bu açıklamalarından sonra  “Kahrolsun ABD, Yaşasın Tam Bağımsız Türki’ye” diyebildin mi? Ama seçilmiş bir milletvekiline iftira atarak milletin önüne koyuyorsun.  Ben binlerce tehdit telefonları aldım” dedi Cumhurbaşkanını ve iktidarı eleştirdi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı