İsmail Türüt'e Tepkiler Çok Büyük

İsmail Türüt

Esenler Rizeliler Derneğinin Esenler Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği Hamsi ve Horon Festivali etkinliğinde sahne alan İsmail Türüt’e gezi eylemcilerinden sert tepkiler geldi.

İsmail Türüt’e Tepkiler Çok Büyük

Esenler Rizeliler Derneğinin Esenler Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği Hamsi ve Horon Festivali etkinliğinde sahane alan İsmail Türüt’e gezi eylemcilerinden sert tepkiler geldi.

Cumhuriyet Meydanında ki Rizeliler Derneği’nin Hamsi Festivali etkinliğinde gezi eylemcilerine vatan haini iftirasını atan Karadenizli sanatçı İsmail Türüt’e Esenler’in sade vatandaşlarından ve siyasilerinden tepkiler çok büyük.

Onların Anıları Önünde Saygı ile Eğliyorum

Ardahan ili Çıldır Dernekler Birliği Genel Başkanı Yüksel Kılıç tepkisinde “Karadeniz bölgesi Türkiye’mizin en güzel en şiirin bölgelerinden biridir. Karadeniz insanı yürekli ve merttir. Vatanını sever. İnsanına saygı gösterir ancak kendini bilmez ve sanatçı olduğunu zanneden biri toplumun birlik ve beraberliğine gölge düşürecek sözler etmiştir. Karadenizlilik ruhuna yakışmayan sözler etmiştir. Kendisini kınıyorum, önce Allah’a sonra Karadenizlilerin vicdanına havale ediyorum. Kendisine bazı yakıştırmalar yapılmıştı. O yakıştırmaları yapanları o dönem kınamıştım. Ancak, yapmış olduğu ayrılıkçı ve bölücü konuşmalarından dolayı ne kadar haklı olduklarını anladım. Gezi de 7 tane gencimiz özgürlükler ve demokrasi adına şehit düşmüştür. Onların bu mücadelesi sonucunda bugün kaosa karanlığa sürüklenmek isteyen ülkemizin aydınlık geleceğe giden yolda önü açılmıştır. Onların anıları önünde saygı ile eğliyorum” dedi.


Halkın çıkarlarını koruyan hangi eylemde bulunmuştur?
Mali Müşavir Hasan Tanrıverdi ise “ Gezi eylemcilerine vatan haini diyen biri kendi seviyesini ne kadar düşük olduğunu göstermektedir. Kendini sanatçı zanneden bu zaat bu ülke için ne gibi yararlı bir iş yaptığını biri anlatsa bizde bu insanı dikkate alsak. Bu halk için ne gibi bir etkinliği olmuştur ve halkın çıkarlarını koruyan hangi eylemde bulunmuştur? Halkımız, Cumhuriyet Meydanında büyük bir özveride bulunarak hatta politik davranarak bir olayın meydana gelmesine sebep vermemiştir. Bugünlerde, barışa, sevgiye ve kardeşliğe en çok ihtiyacımız olduğunu düşünürsek böyle tiplerin ve çapsızların bu barış ve kardeşliği düşmanlığa çevirmelerine olanak sağlamayan Esenler halkını kutluyorum. Karadeniz halkı, bu ülkenin varlığında büyük önem arz ettiğini kavrayamayacak kişilerin çıkıp o bölge adına söz söyleme hakkı olmadığını çok iyi biliyoruz. Kendisini şiddet ile kınıyorum. Hatta adından söz edilirken tüylerim diken diken oluyor” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli