İşitme Engelliler Yapılan Tahsis Kanuna Aykırıdır'

İşitme Engelliler Yapılan Tahsis Kanuna Aykırıdır

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kızılay Esenler Şubesi Başkanlığı, ESDEF ve Kırşehirliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği kahvaltıda Göksu’nun konuşmasına siyasi İlçe Başkanlarından

“İşitme Engelliler Yapılan Tahsis Kanuna Aykırıdır”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kızılay Esenler Şubesi Başkanlığı, ESDEF ve Kırşehirliler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği kahvaltıda Göksu’nun konuşmasına siyasi İlçe Başkanlarından cevaplar gecikmedi.

Esenler Kültür Merkezinde düzenlenen kahvaltı samimi bir ortamda gerçekleşti. Açılış konuşmasını ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci yaptı. Engellilerin sorunlarının devam ettiğini belirten Kahveci ,“ Bugün bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü toplumun dikkatini engellilere çekmek için kabul edilmiştir. Engelli vatandaşlarımızın ne istediklerini ve diğer insanlardan ne beklediklerini anlayabilirsek engellilere daha fazla yardımcı olmuş oluruz.

Kahveci: “Onları Bir Gün Değil, Her Gün Anlamaya Çalışalım”

Engellilerin bazı sorunları halen devam etmektedir. Örneğin rehabilitasyon, eğitim, araç gereç ve yoksulluğun, işsizliğin en yoğun yaşandığı kesim engellilerin olduğu düşünülürse ne kadar zor durumda oldukları tahmin edilir. Engellilerinde onurlu bir yaşam sürmeleri insanlığın gereğidir. Aile yaşamı da engelliler için önemlidir. Ancak kendilerinin özel yaşantısı da yok denecek kadar azdır. Gidebilecekleri bir mekan yoktur. Onun için engelli dernekleri, engellilerin lokal olarak toplandıkları yerlerdir.
Engelli bireylerin en önemli sorunları istihdamdır. Ayrıca engelli istismarı da cabasıdır.

Gelin engellilerin bireysel onurlarına saygı duyalım onlarında gerektiği gibi her kademede temsil edilmelerini sağlayalım. Engellilerin hakları ile ilgili dayanışmalarının içerisinde olalım ve onlara fırsat eşitliği sağlayalım. Toplumda daha rahat yaşamaları için elimizden geleni yapalım ve onları bir gün değil, her gün anlamaya çalışalım”


 “işitme engelliler yapılan tahsis kanuna aykırıdır”

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, engelliler konusunda Türkiye’nin dünya standartlarında önemli bir noktaya yükseldiğini belirterek şöyle konuştu;

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü ESDEF Başkanımızın da söylediği gibi toplumun dikkatini engellilere çekmek için önemli bir gündür. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Türkiye engelliler konusunda dünya stantlarında önemli bir noktaya gelmiş bir ülkedir. Düne kadar bu ülkede engellilerin sayısı bile bilinmiyordu. Ama şuanda bu ülkede bırakın engellilerin sayısının bilinmesini engelliler şuan hayatın tam da merkezindedir.

Gerek engelli bakım üniteleri, gerekse engellilere tanınan ekonomik imkanlarla beraber çok önemli mesafeler kat edildi. Ve özellikle son referandum ile beraber engellilere gelen pozitif ayrımcılıkla birlikte engellilere devletin kendi içerisinde çok önemli görevler verildi. Bunlar yeterli mi? Elbette yeterli değil. Ama düne göre bu güne baktığınızda engelliler konusunda çok önemli mesafenin kat edildiğini hepimiz biliyoruz.

Şimdi burada özellikle bir şeyi ifade etmem gerekiyor. Şehirlerin engelsiz hale gelmesi çok önemli bir şeydir. Bu konuda Esenler Belediyesi olarak çok önemli mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum.

Biz Esenler Belediyesi olarak engelliler ile ilgili sorumluluklarımızı yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bunların içerisinde eksiklikler olabilir ama şuanda engelliler ile ilgili üzerimize düşen ne varsa bunu yapabilmenin gayreti içerisindeyiz. Sadece 3 yıl içerisinde engellilere verdiğimiz tekerlekli sandalye sayısı bin 900’dür. Allah nasip ederse bir engelli kampüsü projesini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bununla ilgilide Büyükşehir Belediyesine resmi yazımızı da yazdık”

“Bir Bardak Suyu Bulandırmak İçin Yoğun Gayretler Görüyorum”

Engellilere tahsis ettiğimiz yerler var bu yerler için kanunda şöyle bir madde vardı. Kamu yararına dernekler ve engelli dernekler için şunlar şunları yapılır diye, sonra bir düzenleme ile bir tahsis kararı değişikliği olmuş ve bu tahsis kararı ile birlik de bizim kurumlarımız her kış sezonu bir teftişten geçer şu anda tüm kamu kuruluşlarımız bu teftişten geçiyor. Bize müfettişler dediler ki işitme engelliler yapılan tahsis kanuna aykırıdır. Bunun için teftiş bitmeden buranın tahliyesi edildiğine dair tutanağı bize getirin dediler. Bu tutanak bize gelmediği taktirde soruşturma açmak zorundayız. Bunun üzerine dernek başkanı çağırıldı ve kendisine denildi ki bu süre içerisinde gerekli işlemleri yap sonra sana yardımcı olunacak. Şu anda İşitme engellilerine yapılan bu işlem tamamen kanuni zorunluluktur. Aksi taktirde bu tahsisi yapanlar soruşturma geçirecekler, onun için bir bardak suda operasyon yapmak veya bir bardak suyu bulandırmak için yoğun gayretler görüyorum” dedi.
 
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli