İşitme Engelliler Destek Bekliyor

İşitme Engelliler Destek Bekliyor

Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki Esenler İşitme Engelliler Derneği’nin merkezinde açılan Dikiş Nakış Kursu yaklaşık 6 ay sürecek ve kursa devamlılık gösteren engellilerin sigortalarının yapılacağı gibi kendiler




İşitme Engelliler Destek Bekliyor

Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki Esenler İşitme Engelliler Derneği’nin merkezinde açılan Dikiş Nakış Kursu yaklaşık 6 ay sürecek ve kursa devamlılık gösteren engellilerin sigortalarının yapılacağı gibi kendilerinde günlük 20 TL ödeme yapılacak.

Açılan kurs ile ilgili bilgi almak üzere derneği ziyaret eden ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, Giyim Hocası Handan Uysaldan kurs faaliyetleri hakkında bilgi aldı. “Esenler İşitme Engelliler Derneği ve İŞKUR’un ortaklaşa açtığı kursta işitme engellilerle diyalog kurmak için Rasime Tel isimli tercüman kurs süresince görevli olarak hizmet vereceği bilgisi verildi.


İşitme Engeliler Dernek Başkanı Remziye Ceylan, “Kursumuz günlük 8 saat olmak üzere yaklaşık 6 ay sürecek ve kursumuzdan sadece engelli vatandaşlar yararlanabilecek. Tabi bu süre zarfında kursumuza katılan engellilerin sigortaları ödenecek ve üzerine birde kendilerine günlük 20 TL verilecektir bizim bu çalışmalarımız altı ay süre ile devam edecektir, bize en büyük desteği veren Esenler Kaymakamı’dır” dedi.



 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli