‘İşimi geri istiyorum' diyen işçi, direnişin 123. gününde çatıya çıktı

‘İşimi geri istiyorum

Dev Sağlık-İş üyesi İncedere, direnişinin 123. gününde hastane çatısına çıkıp “Haklı taleplerimiz karşılanıncaya kadar buradan inmeyeceğim” diyerek eyleme başladı

 

‘İşimi geri istiyorum’ diyen işçi, direnişin 123. gününde çatıya çıktı


Dev Sağlık-İş üyesi İncedere, direnişinin 123. gününde hastane çatısına çıkıp “Haklı taleplerimiz karşılanıncaya kadar buradan inmeyeceğim” diyerek eyleme başladı

İstanbul Kartal’da Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürgün dayatmasına karşı 1 Ekim’den bu yana direnişte olan Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş)  üyesi Ziya İncedere, direnişinin 123. gününde hastane çatısına çıkıp “Haklı taleplerimiz karşılanıncaya kadar buradan inmeyeceğim” diyerek eyleme başladı.

Çocuğu ve sendika üyesi bir başka arkadaşıyla çatıya çıkıp, üzerinde “İşimizi geri istiyoruz” yazılı bir pankart açan İncedere, herhangi bir müdahale olması halinde kendisini çatıdan atacağını söylüyor. Hastanede çalışan Dev Sağlık İş üyesi işçiler de İncedere’ye destek vermek için “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarıyla hastane bahçesine çıktı.

İncedere çatıdan hastane bahçesinde toplananlara yaptığı konuşmada, “Bizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Ancak direnerek haklarımızı alabiliriz. Hastanede ikna odaları kurup arkadaşlarımızı sendikadan istifa etmeye zorluyorlar” dedi.

İncedere’nin eylemi sürerken 11.45 sularında hastaneye itfaiye ve polis ekipleri de ulaştı.

Koşuyolu’nda direne direne sendika

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki taşeron sağlık işçileri bütün baskılara ve işten çıkarma girişimlerine rağmen örgütlenmiş, daha önce bir kez daha işten çıkarılan İncedere direniş sonucu işine geri dönmüştü. Ancak işverenin sendikal örgütlenme üzerindeki baskıları devam etmiş, işyeri temsilcisi İncedere’yi Bahçelievler’e sürgün dayatmasıyla işten çıkaran yönetim hastanede de ikna odalarında işçileri sendikadan istifya zorlamıştı.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı