İnsan Hakları 1'ncisi Esenler'den

İnsan Hakları 1

Dünya İnsan Hakları Günü etkinliğinde liseler arası düzenlenen “İnsan Hakları” Konulu Kompozisyon Yarışması'nda Özel Devran Fen Lisesi öğrencisi Sevim Beçet birinci oldu.


Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan, “İnsan haklarının temel sorunu ayrımcılık, hoşgörüsüzlük ve nefret olarak karşımıza çıkıyor. Suriye ve Irak'ta savaştan kaçan 2 milyonu aşkın insanın ülkemize sığınması bunun bir göstergesidir. Temel hak ve özgürlüklerin dini, ırkı, düşüncesi ve cinsiyeti ne olursa olsun her insan için şart olduğu bir gerçektir. İnsan hakları sadece sözde değil özünde de korunmalı” dedi.
 
 Programda İstanbul Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Gören ise 'Kadının Eşit Temsili' isimli bir konuşmayı gerçekleştirirken, İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Ayhan Ceylan ise 'Anayasalar Çerçevesinde Türkiye'de İnsan Hakları Gelişimi' konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından İnsan Hakları Konulu Kompozisyon ve Resim Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi.
 
Törende; Maltepe Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Özgür Demir Resim dalında birinciliği alırken Esenler Özel Devran Fen Lisesi öğrencisi Sevim Beçet kompozisyon dalında birinciliği aldı. Kompozisyon dalında Fatih Semiha Ayverdi Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Feyza Nihal Uğur ikinci olan isim oldu. Sarıyer Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Kaya Swann resim dalı 3.'sü, Üsküdar Özel Biltek Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Elif Çelik Kaya kompozisyon 3.'sü oldu. İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Merkez Valileri Grup Başkanı Murat Yıldırım, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş ve Fethi Yorulmaz'da katılım sağladı. 
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı