İmamoğlu hizmet yapıyor; Göksu çamur atıyor!...

İmamoğlu hizmet yapıyor; Göksu çamur atıyor!...

Esenler belediye başkanı Göksu, İBB’ nin vatandaşa bedava dağıttığı sütün fiyatının 8 liradan olduğunu , İBB denetim raporuna göre belediye kasasından 11 milyon lira harcandığını bazı gazetelere haber yaptırd?

Esenler belediye başkanı Göksu bazı yayın organlarına   yaptığı açıklamada, İBB’nin vatandaşa ücretsiz dağıttığı sütün litre fiyatını 8 tl olarak açıklamıştır.Bu nedenle İmamoğlu’nun İBB’yi 11 milyon lira zarara uğrattığını iddia etmektedir. Bizim büyükşehir kaynaklarından edindiğimiz bilgi bu açıklamanın doğru olmadığını ortaya koymaktadır. Şöyle ki,  İBB ‘nin konu ile ilgili denetim kurulu raporundan edindiğimiz bilgileri (sütün ihalesi, birim fiyatı, hangi yasal dayanaktan güç aldığını)  aşağıda yasal mevzuatı ile ihale usulünü maddeler halinde açıklayacağız.
Haber: Musa Bazın
SÜTÜN LİTRESİ 3.80 TL- GÖKSU ŞOV YAPIYOR...Meclis çoğunluğunun kendilerinde olduğunu bilmiyor mu?
Kadı ki İBB’nin belediye meclisinin denetim kurulu başta olmak üzere bütün komisyonların çoğunluğunun kendilerinde olduğunu bilmektedirler. Varsa usulsüzlük denetim raporunda belirtilmeliydi.  Denetim raporunun altına imza atan çoğunluğunun kendi partilerinden olduğunu bildiği halde asılsız beyanat vermenin değerlendirmesini de halkımızın vicdanına bırakıyoruz. Edindiğimiz bilgiler İBB’nin vatandaşa sütün litresi 3.80 tl olarak denetim raporunda mevcut olduğu yönündedir. Belediyelerin sosyal projelerine karşı çıkmak belediye çalışmalarını engellemek ne vicdanlara sığar ne de insanlığa sığar. Ancak, ortada gerçek bir usulsüzlük varsa onu da kamuoyu ile paylaşmak biz gazetecilerin görevidir.

İşte İBB’ den edindiğimiz bilgiler ve aldığımız rapor şu şekildedir. Karar kamuoyun ve vatandaşındır.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli