İmamoğlu: Tarımı Tarlada Ucuzlatacağız

İmamoğlu: Tarımı Tarlada Ucuzlatacağız

Esenler’de Salı günü kurulan semt pazarını ziyaret eden CHP’nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pazarcıların sorunlarını biliyorum ama sizin sorunlarınızla ilgilenmeyenleri de biliyorum. Tarımı tarlada ucuzlatırsan sorun

İmamoğlu: Tarımı Tarlada Ucuzlatacağız 

Esenler’de Salı günü kurulan semt pazarını ziyaret eden CHP’nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pazarcıların sorunlarını biliyorum ama sizin sorunlarınızla ilgilenmeyenleri de biliyorum. Tarımı tarlada ucuzlatırsan sorunu çözersin” dedi ve Belediye başkanı seçilir seçilmez pazarcıların sorunlarını çözeceği sözünü verdi.
 
Esenler semt pazarcıları İmamoğlu’na sevgi gösterisinde bulundular, iktidarın pazarcıları ekonomik sıkıntıya soktuğunu söylediler.

Pazarcı esnafı, “Halden 4 liraya aldığımız ürünü burada 3 liraya satıyoruz, geçinemiyoruz. Cuma, Cumartesi günü tanzimde salatalık yoktu, neden yoktu biliyor musunuz? Biz anlamış değiliz ve bize diyorlar 7 liradan aldığınız salatalığı 4 liraya satın. Bıktık baskılardan, iktidarın dayatmalarından. Tanzimler iktidar belediyelerinin reklam yerleri olmuş ama seçimlerden sonra neler olacağını kimse bilmiyor. Bu işin derinliği veya bu sorun pazarcılara baskı kurularak halledilemez. Sayın başkanımız İmamoğlu’nun seçimlerde yanımızda olması ve pazara gelmesi iyi ama bize söz verebiliyor musunuz seçimlerden sonra da yanımıza gelip sorunları bizden dinlemeye.

Sayın İmamoğlu, bakınız gidiyorsunuz Etilere orada patlıcan 15 lira ama burada 8 lira. Orada Pazar açmak kolay- Orada ev geçindirmek kolay. Sizler kolay olanı veya rahat geçineni değil bizler gibi kıt kanaat geçinenleri dinlemelisiniz. Halde 8 lira olan ürün bende 7 lira bizle uğraşanlara sesleniyoruz “gidin halde fiyatlara ayar çekenlerle uğraşın” Bizim kimsemiz yok. Bizi ezenlere oy vermeyeceğiz, bizim kim yanımızda olursa onlara oy vereceğiz” diyerek isyan ettiler.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı