İmamoğlu Tamam- Esenler'de İttifaka Oy Vermeyeceğiz

İmamoğlu Tamam- Esenler

80 öncesi ayarlı sol, 80 sonrası ayarları kaçmış sol.80 öncesi sol kulvarı ve halk mücadelesi veren sosyalistleri her yönüyle özleyen birisiyim. Sol 80 öncesi ayarlarına bir türlü dönemediği

İmamoğlu Tamam- Esenler’de İttifaka Oy Vermeyeceğiz

80 öncesi ayarlı sol, 80 sonrası ayarları kaçmış sol.80 öncesi sol kulvarı ve halk mücadelesi veren sosyalistleri her yönüyle özleyen birisiyim. Sol 80 öncesi ayarlarına bir türlü dönemediği için ana muhalefet Alikıran baş kesen oldu.  80 darbesi sosyalist hareketi solun üzerinden silindir gibi geçerken, bu zulme kamuflaj olmuş CHP bugün solum derse kim inanır veya sol olmuş olur mu? Ama her şeye rağmen 80 öncesi CHP bugünün CHP’sinden daha ileriydi. 
 
Bugünkü CHP inanın dünkü CHP’yi bize aradır oldu. Bugünün yeni CHP’si Kemalizm’i tahrif edenlere karşı direnemiyor. Emperyalizme yönelik en büyük direnişlerden biri olan Kurtuluş Savaşımızı ve cumhuriyetimizi bile sahiplenip koruyamadığı gibi yapılan saldırılara sesini çıkaramıyor. AKP döneminde ana akım medyayı sarmalayan cumhuriyet düşmanlarına cevap verme kabiliyeti, bilgisi, becerisi olmayanlar beyaz ekranlarda sözcü kesilmişler ama Cumhuriyeti ve değerlerini savunma konusunda yeterli tarihi bilgisi olanlar ise CHP’nin süslü çocukları tarafından engellendiği bir dönemi yaşıyoruz.
 
CHP Sol temel değerler ile ilke ve sol ideolojiyle ne zaman ortaya çıkıp sağ ile rekabet etmişse o seçimlerde de belli bir başarı yakalayabilmiş. CHP 1970’lerde Özgürlük, Dayanışma, Adalet diyerek ve toplumun ezilen kesimleriyle dayanışma kurarak iktidara yaklaşmıştır. Bu üç temel değerde birleşerek halk olmuştur, halkın sorunlarına değinen sosyal demokrat partisi olduğunu göstermiştir. Bugün bu üç alandan savrulan CHP hem kendini, hemde solu kaybettiği gibi sağ kulvarda bizim gibi yılların halk mücadelesi verenlerin söylemlerine kulak tıkayarak sağcılaşma yolunu seçmesi solun partiden kopmasına neden olmuştur.Sol düşünenler, sosyalist dünya görüşünde olan CHP’liler sağla değil sol ilkelerle iktidar olmak için mücadele verdiler ama bunlar sağa değil sola rekabet ederek, dincilerin gemisine binerek iktidar oluruz diyerek, sağa secde ettiler… Hayal kurdular… Sol sizin sağ oluşumunuza asla oy vermez, vermemeli.
 
Solun özgürlük, adalet ilkesi bugün CHP’de Sağın sadakat, otorite ve kutsallık anlayışıyla boğuşuyor. Bize göre birincisi doğru olanı, size göre hangisi?  CHP’nin sahayı sağa teslim etmesini hiçbir sosyaliste kabullendiremezsiniz. CHP’nin Solun çoğunluğun desteğini aldığı yerlere baktığımızda bu realiteyi daha net anlayacaksınız.” Bu Meydanlarda Hıncımız Var, Söyleyecek Sözümüz Var” dediğimizi unutmayın.
 
CHP’nin bugün anladığı ve anlattığı, kim ne derse desin devlete sadakat, otorite ve kutsallıktır.  Bunun adı sağcılaşmadır. Sol partiler genelde ilk üç prensibe önem verirken sağ partiler son üç prensibe önem veriyor. Dünya’da Sol partiler nadiren sağın çizgisinde ve girdabına girerek siyasetlerini belirlemişler, Türkiye’de CHP’nin egemenlerinin sayesinde solum diyen CHP tamamen sağın ve gerici dincilerin alanında siyaset üretir oldu. Ülkemizde sağ ideolojiler düzenin balans ayarcısı CHP gibi partilerin sayesinde mutlak egemen oldu. Şimdiye kadar yapılan hiç bir seçimde sol çoğunluğun oyunu alabilmiş değil ama CHP’nin bu kadar kolay sağa evirildiğini de hiç görmedik.


Eğer seçmenler kendi çıkarlarına ters düşen partilere oy veriyor ise birazda suçlusunu şu çalışmayan kahvehane kuşları olmuş ilçe yöneticilerinin yüzünden olduğunu düşündünüz mü? Onları belgeledik, görüntüledik ama onlar partinin egemenlerin tarafından korunuyorlar. Onlara hesap sormayan siyasi gelecek kaygısıyla varlığını sürdürmek isteyen koltuk sevdalısı arsa rantiyecilerinde suçu arayın. Yoksullaşan halk, biat eden toplum, kul göle olan yurttaşlardan daha çok suçlu ilçe başkanları, delege ağaları ve onlardan beslenen vekil ağababalardır biz bu düzene ve bu düzen uğruna sola, sosyalistlere küfürler yapanlara Başkanım demeyiz, oy vermeyiz. BİZDEN SİZİN SAĞCI DEVŞİRMELERİNİZE OY YOK ÇÜNKÜ BİZ DEVRİMCİYİZ…